DK: Legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

2021. június 13. 12:13

A Gyurcsány-párt szerint eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

2021. június 13. 12:13
null

A Demokratikus Koalíció közleményben követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok. A párt szerint éppen ezért elkeserítő, hogy „a mai gyerekeknek szinte elképzelhetetlen egy balatoni nyaralás, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni. Sok családnak elérhetetlen álom, hogy vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz”.

Azt írják, hogy „ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel: Mészáros Lőrinc tihanyi strandjába például hatezer forintba kerül egy belépőjegy”. Úgy fogalmaznak, eljött az ideje annak, hogy lenyessék a Fidesz csápjait a Balatonról.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, majd belépőt kér érte. Ez nem fog már sokáig tartani, 2022 után véget vetünk közös természeti kincseink szétrablásának! – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Fotó: Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Husky.1
2021. június 14. 14:34
Feri bácsi kezd vénségére össze-vissza beszélni. A balatoni strandok között van ingyenes, olcsó, átlagos és drága is. Mindenki oda megy, ahova szeretne. Mi megengedhetnénk a drágát is, de legtöbbször a szabadstrandra vagy az olcsóbb strandokra járunk, mert annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül. A különbözetből kijön a lángos, sör, stb. Egy dolgot viszont nem értek: miért kell belepofázni mások nyaralásába, illetve (a strandüzemeltetők) munkájába. Ha túl drága a belépő, akkor majd nem mennek oda a vendégek. Közgazdaságtan 1x1.
Teringettét
2021. június 14. 12:35
A magyar nyelvből és az emberek tudatából ki kellene törölni az ingyen szót annak jelentésével együtt. Semmi sincs ingyéé, basszad meg! Anyámnak se kelek fel ingyéé! Az egyébként miért nem zavarja a tisztelt ellenzékiségi osztogatós uraságokat, hogy az a szerencsétlen család, aki ingyéé mehet strandolni ezerötszázért kénytelen venni a lángos darabját? Há' milyen dolog ez?!
fogas paduc
2021. június 14. 11:36
Ezek mindig követelnek. Még akkor is, ha nincs mit.
misi53
2021. június 14. 07:32
Persze , ki fizette a nyaralásotokat a pártüdülőkben ? Tihany , aliga , földvár , ŐSZŐd ? Mennyit fizetett a nagypapa 2hétre ? Lezárva a part az ingyen strandolók elől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!