Cseh zászló a parlamenten, cseh szurkolók a Kossuth téren

2021. június 27. 16:34

Vasárnap kora este a hollandokkal csap össze a közép-európai ország válogatottja.

2021. június 27. 16:34
null

A labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek második napján szerephez jut a Puskás Aréna is.

Budapesten rendezik ugyanis a hibátlan mérleggel továbbjutó Hollandia, valamint az angolok mögött második helyen végző – a horvátokat és a skótokat megelőző – Csehország összecsapását. A budapesti meccs körül egész nagy érdeklődés alakult ki az elmúlt napokban: a nyugat-európaiak csapatkapitánya mintegy prejudikálva előre kijelentette: rasszista megnyilvánulások esetén levonul a pályáról.

Korábban ugyanis a holland sajtó írt arról, hogy a magyar-francia mérkőzésen rasszista huhogással zavarták a magyar szurkolók a franciák színesbőrű játékosait, de később kiderült: maguk a francia játékosok nem hallottak ilyet, már csak azért sem, mert egymás szavát is alig értették a fantasztikus hangulatban.

Mindenesetre a magyar szurkolók jelezték: mivel a mieink számára véget ért az Eb, nem lesznek ott a 18 órakor kezdődő holland-cseh mérkőzésen, így a Puskás Arénát valószínűleg a narancsmezesek és a cseh drukkerek fogják megtölteni. Utóbbiak már meg is érkeztek a magyar fővárosba, az MTI közölt is néhány képet budapesti tartózkodásukról.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. június 28. 09:11
Jól jött ki, hogy legalább az egyetlen V4 továbbjutó kicsit hazai pályán játszhatott, gratula a továbbjutáshoz..
Robur
2021. június 28. 02:11
Éljen Trianon! Hajrá Benes!
Gáspár
2021. június 27. 23:11
Jav. bohemia-nederland.
Gáspár
2021. június 27. 22:53
Bohehemian vagy niadarland?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!