Cristiano Ronaldo: Bárcsak mindenhol annyi néző lenne, mint Budapesten

2021. június 14. 20:52

A sztárfocista nem nyilatkozott a jövőjét illetően, most kizárólag az EB-re koncentrál.

2021. június 14. 20:52
null

„Legszívesebben elöl szeretek játszani, ahol a legjobb a csapatnak, ahol leginkább segíteni tudok a győzelem elérésében. A győzelem a legfontosabb, mindenhol szeretek játszani” – mondta az online sajtótájékoztatón Cristiano Ronaldo, melyről a Nemzeti Sport számolt be. 

A csapat készen áll. Remélem jó lábbal kelünk fel és jól kezdjük a tornát. A szurkolók persze a hazaiakkal lesznek, de a csapat mindenre készen áll, jó hogy újra nézők előtt játszhatunk” – mondta a portugál sztárfocista utalva arra, hogy idén rekordot dönthet azzal, hogy az ötödik Eb-jén játszik.

A koronavírust érintő kérdésre elmondta, hogy meg kell tanulni együtt élni ezzel a helyzettel.

– mondta, és hozzátette, sajnálják, hogy Joao Cancelo kiesett a keretből a vírus miatt.

„A magyar válogatott koncentrált, szervezett játékot játszik, de azt majd meglátjuk, hogy erősebb lett-e a csapat, mint öt évvel ezelőtt volt. Mi mindenre készen állunk. Ez az ötödik Európa-bajnokságom, de olyan mintha az elsőre készülnék. Most csak ez számít, a jövőmet érintő kérdéssel nem foglalkozom, ha húszéves lennék, akkor talán más lenne, de most nem foglalkozom azzal, maradok-e a Juvéban, most csak az Eb számít” – mondta Ronaldo. 

„Sokat változtam az évek alatt. Az ember az évek alatt érik, alkalmazkodik és mindig, akárhol játszottam, egyénileg és csapat szinten is sikeres voltam, mert jól alkalmazkodtam. Ez a kulcs, a számok önmagukért beszélnek” – fogalmazott Ronaldo.

Ronaldo a telt házas stadion kapcsán annyit mondott, bárcsak mindenhol telt ház lehetne az Eb-n, úgy mint Budapesten.

Elmondta, hogy legfőbb céljuk az Eb-győzelem, ezért ha az első meccsen kikapnak, de a végén megnyerik a tornát, akkor ő azzal is kiegyezne. Annak kapcsán mondta ezt, hogy a legutóbbi két Eb-n nem tudta megnyerni a portugál válogatott az első meccsét.

Fernando Santos nem nézi a statisztikákat és a múltat

„Ami fontos, hogyan játszik Magyarország most. Hogyan játszottak a lengyelek és az írek ellen. Mik az erősségeik, a hibáik. Meghallgattam Marco Rossit és Nagy Ádámot is. Egy szenvedélyes csapat lesz az ellenfelünk, amely a szurkolóik támogatására, a legjobbunkat kell nyújtanunk. A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat” – mondta a magyar csapat kapcsán Santos, aki szerint a 2016-os meccset nem lehet összehasonlítani a mostanival, mert sokat változtak a csapatok.

Santos nem tudja megígérni, hogy ismét hazaviszik a kupát, de azt megígérheti, hogy mindent megtesznek ezért,

és az esélyeik semennyivel nem rosszabbak, sőt talán még jobbak is, mint öt évvel ezelőtt voltak.„Mindent meg fogunk tenni, hogy a portugál népnek nagy örömet szerezzünk" – hangsúlyozta Santos. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. június 15. 07:57
Hát még mennyi stadionunk van!!
pandalala
2021. június 14. 23:00
" Cristiano Ronaldo: Bárcsak mindenhol annyi néző lenne, mint Budapesten " Bárcsak jó kedvel sétálnának haza a magyar szurkolók... Mint a 3:3-as mecsnél!! .. :-DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!