Régi-új jelölt a XVI. kerületben: Palotás János is indul a baloldali előválasztáson

2021. június 03. 07:43

A közéletbe visszatérő politikus a Pálinkás József által alapított Új Világ Néppárt jelöltje lesz.

2021. június 03. 07:43
null

Palotás János csütörtöki, Blikknek adott interjújából kiderül: a politikus a Pálinkás József által alapított Új Világ Néppárt jelöltje lesz az ellenzéki előválasztáson a XVI. kerület és Zugló egy része alkotta 13. számú egyéni választókerületben. Annak idején is a XVI. kerületben lett képviselő, most

ugyanúgy a XVI. kerületben lakom, ott is indulok, de már Zugló egy része is beletartozik a választókerületbe”

– nyilatkozta a lapnak a politikus.

Palotás János: „Nekem nem jelent problémát támogatni a győztest”

A helyi esélyeiről szólva a politikus azt mondta: „nem biztos, hogy én fogom megnyerni, de az egészen biztos, hogy ma is van valamilyen képességem, hogy olyan embereket odavonzzak az előválasztásra, majd pedig a választásra, akik egyébként nem mentek volna el szavazni”, illetve azt is, hogy bárki nyeri majd ott az előválasztást, neki nem jelent problémát támogatni a győztest.

Az interjúban Palotást a rendszerváltó parlament néhány, most is politikus tagjáról is kérdezték. Varga Mihály pénzügyminiszterről azt mondta, „szakember, kultúrlény, aki érti a szakmáját”, Orbán Viktor miniszterelnökről azonban nem volt jó véleménnyel:

nekem 1990-ben is negatív véleményem volt Orbánról és ez a negatív vélemény csak romlott és romlott”

– fogalmazott.

Az Új Világ Néppárt május végén szállt be az ellenzéki előválasztásba

Pálinkás József, aki Palotáshoz hasonlóan már a kilencvenes évek elején felbukkant a magyar politikában – 1991-ben belépett az MDF-be, a párt szakadását követően 1996-1998 között a Magyar Demokrata Néppárt tagja volt, 1999-ben belépett Fideszbe, az első Orbán-kormányban előbb az oktatási tárca politikai államtitkára, majd rövid időre minisztere volt – május 26-án jelentette be, hogy indul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson.

 

Nyitóképen: Palotás János (balról az első politikus), a VOSZ korábbi elnöke a küldöttgyűlésen 2003. március 25-én. Fotó: MTI /Koszticsák Szilárd

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2021. június 12. 15:09
A fájától messze esett alma!
Ma is bukik a Zorbán...
2021. június 07. 16:19
Mindenki szégyellje magát, akinek Gyurcsányhoz politikailag bármi köze van, aki belép a Moslékba.
enes
2021. június 03. 21:54
Jól rémlik? Volt valamilyen (adó)vizsgálat PJ ellen. Egy véletlen gk vagy lakás feltörés, eltüntek az dokumentumok.
pumuklik
2021. június 03. 12:11
Megjött a jó idő, elbújnak a patkányok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!