A volt MÚOSZ-elnök beleállt: továbbra is a kínai vakcina alkalmazása ellen érvel

2021. június 03. 21:16

Barátainak, ismerőseinek sem ajánlaná a vakcinát.

2021. június 03. 21:16
null

A Transzparens Újságírásért Alapítvány, valamint a MagNet Bank támogatásával megszervezett Zsurnaliszta Vitaesten Kereki Gergő, a Mandiner társfőszerkesztője vitázott Hargitai Miklóssal, a Népszava főszerkesztő-helyettesével, aki egészen múlt szombatig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke is volt.

A beszélgetésben a többi között érintették a hazai baloldal keleti vakcina elleni kampányát is, amivel kapcsolatban Kereki megemlítette, hogy Hargitai a Népszavában már akkor a a keleti vakcinák ellen hergelt, amikor még az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) sem fejezte be az oltóanyagok vizsgálatát: „Januárban arra lettem figyelmes, hogy a baloldali keleti vakcinák elleni kampányra mintegy rácsatlakozva, gyakorlatilag egész januárban – még mikor az engedélyezés folyamatban volt –

Hargitai úgy vélte, a kínai vakcina nem fogja segíteni az átoltottságot

„Ki fog derülni, hogy a kínai biznisz sem gyorsítja meg a nemzet átoltásának folyamatát – ugyanúgy egyébként, ahogy nem gyorsította meg az orosz sem” – írta Hargitai Péter januárban, Mellékhatások című publicisztikájában.

„Mintha a paksi atombizniszt játszanák újra kicsiben (hogy valójában mekkorában, majd akkor fog kiderülni, ha a számlát is mellékelik). Kinyitjuk a kaput, hogy az ismeretlen és ellenőrizetlen keleti technológia bejöhessen Magyarországra, és így az EU-ba is. Átvállaljuk a gyártótól az összes társadalmi és anyagi kockázatot; gondoljunk csak arra, ki fogja viselni a felelősséget, ha az orosz vagy a kínai oltóanyag használata nyomán tömeges egészségkárosodás következik be” (...) „Ezek régi metódusú, kevéssé biztonságos, alacsony(abb) hatékonyságú szerek” – állította a Népszava főszerkesztő-helyettese január végén.

Hargitai ugyanebben az publicisztikájában azt is írta, hogy a dán oltási tervet kellene követni. Hiszen „Dániában nem regisztráció van, hanem az állam felhívja, azaz megkéri az állampolgárokat – életkor és egészségi állapot szerint – a vakcinázásra”. A magyar átoltottsági adatok egyébként lassan három hónapja folyamatosan jobbak, mint a dán adatok.

Az akkor még MÚOSZ-elnök Hargitai egy későbbi, február elején született írásában sem a kínai vakcinák használatára buzdított. Ekkor azt írta: „Egészségügyi szempontból az, hogy transzparens III. fázisú klinikai vizsgálati eredmények híján – abban az értelemben, ahogyan ezeket a fogalmakat Európában használják –

Az orosz vakcinát is támadták a Népszavában

Február közepén ismét a keleti vakcinák hatékonyságát firtató írást közölt a Népszava főszerkesztő-helyettese, ezúttal a Szputnyik V vakcina hatásosságát megkérdőjelezve. Ebben úgy fogalmazott:„Nem beszélünk továbbá arról sem, hogy az orosz vakcina hatásosságát olyan klinikai vizsgálati adatokra alapozva állapították meg, amelyeknek a megbízhatóságában még az orosz sajtó is kételkedik. Nem firtatjuk, azonos-e a mintául küldött oltóanyag minősége azzal, amit nagy tételben kapunk (holott a magyar vizsgálók már kimondták, hogy nem azonos), mert hátha Oroszország megorrol.” Ugyanebben az írásában pedig ismét a kínai oltóanyagok ellen foglalt állást: „Arról pedig végképp nem esik szó, hogy Kínában minden évre jut egy oltóanyagbotrány – tömeges tragédiákkal –, amelyeket még a az ellenőrzött állampárti média körülményei között sem lehet teljesen eltitkolni; hogy a vakcinagyártás színvonala egyenetlen, a gyártási gyakorlatba pedig simán belefér, hogy az ampullában nincs hatóanyag, nem az a hatóanyag van benne, vagy nem annyi, amennyit a felirat feltüntet.”

Hargitai nem csak a keleti vakcinákat támadta írásaiban, de egy májusi írásában az oltási regisztrációs rendszert is eltörölte volna.

Amúgy, ha az Orbán-kabinetnek valóban a vakcinázás tempójának felpörgetése lenne a célja, néhány egyszerű lépéssel látványos eredményeket érhetne el. Elegendő lenne a Rogán-minisztériumhoz befutó, teljesen értelmetlen regisztráció eltörlése, az uniós engedéllyel rendelkező és a gyakorlatban is bevált oltóanyagok (leginkább a Pfizer és a Moderna) használata a keleti varjúhájak erőltetése helyett” – írta Hargitai Miklós még májusban a Népszavában.

A volt MÚOSZ-elnök fenntartja az álláspontját

A beszélgetés további részében Hargitai Miklós kijelentette, hogy továbbra is fenntartja a keleti vakcinák elleni álláspontját:

– jelentette ki Hargitai Miklós.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. június 04. 12:21
Hát igen. Továbbra is azt mondom, az ellenzékiektől meg kellett volna tagadni az oltást. Minden ellenzékinek beadott oltás pazarlás. És külön ellenzéki kórházat adtam volna nekik, ahol nincs felesleges lélegeztető gép. Bocs, de az ellenzékkel/ellenséggel nem lehet alku, nincs párbeszéd. Soha nem lesz velük egység.
nyugalom
2021. június 04. 12:00
Ez a sötet galiciai mivel oltatta be magat es csaladjat?
Aerion
2021. június 04. 10:24
Ocsmány hitehagyott zsidó, der ewige jude. Az emberiség mocska, szemete.
KBA98
2021. június 04. 08:46
az ilyeneket meg kéne büntetni! Aljas lázító! Persze nem ért hozzá, csak mantrázza a marhaságait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!