A volt jobbikos megkérdezte Matolcsytól, hogy normális-e

2021. június 18. 15:46

A jegybank elnöke válaszolt.

2021. június 18. 15:46
null

Mentális állapota alapján alkalmasnak tartja-e magát a Magyar Nemzeti Bank vezetésére? – érdeklődött Matolcsy Györgynél Bencsik János független – korábban a Jobbikban politizáló – országgyűlési képviselő. A politikus szerint a kérdés azért indokolt, mert a jegybankelnök „egy hónapon belül három olyan cikket is írt, amelyek a józanul gondolkodó olvasó számára komoly kérdéseket vetnek fel mentális állapotával kapcsolatban”.

A Polgári Válasz elnöke feltehetőleg Matolcsy azon cikkére gondolt, amelyben az MNB elnöke azt írja:  „Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában »A magyar kölyök oroszlán ereje« címszó alatt található.

Bencsik szerint „nem ezek az első figyelmeztető jelek, hogy Elnök Úr és a valóság viszonyával valami nincs rendben”, márpedig szerinte „a magyar monetáris politikát meghatározó, a gazdasági életre döntő befolyást gyakorló jegybank elnökének mentális állapota egyértelműen közügy”.

Tájékoztatom, hogy aggódása alaptalan és felesleges, ugyanakkor örömmel tölt el, hogy figyelemmel kíséri megjelent cikkeimet” – válaszolta Matolcsy, aki a jelek szerint nem sértődött meg a felvetésen: még két oldalon át sorolja azokat a „jegybanki intézkedéseket, melyek világszinten is elismerést váltottak ki.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. június 21. 21:01
A szarszagtól úgy óvja meg magát Matolcsy, ha átlép a szarkupacon.
amca
2021. június 19. 20:15
Matolcsy 1 db spermiciliuma 1000 -szer értékesebb ennél az UREA szagú senkinél ,akim még a saját faxát is a mommal vereti ki .
nyugalom
2021. június 19. 19:16
Ki ez a görény?
annamanna
2021. június 19. 09:35
Bencsik János egy zsidó könyvét ajánlgatja Matolcsynak, akinek a nagybátyja fasiszta politikus volt. Matolcsy Miklós Mátyás Károly (Budapest, 1905. február 24. – Budapest, 1953. június 20.) magyar agrárközgazdász, szélsőjobboldali politikus. https://hu.wikipedia.org/wiki/Matolcsy_M%C3%A1ty%C3%A1s Ami pedig a zsidó hasbarát illeti, hehe, itt egy kritika róla a Népszavából, csak hogy a szivárvány teljes legyen: "Az emberi viselkedés megfigyelésének különböző aspektusait vizsgálja az Édesvíz kiadónál megjelent köteteiben David J. Lieberman, ezek közül az Olvass az emberekben, hiába kelt el világszerte egymillió példányban, némi túlzással: nem több mint mesebeszéd. Azért valahol csak birizgálja az ember kisagyát, ha egy kiadó azzal az állítással reklámozza a könyvét, hogy azt a módszert mutatja be, amelyet az FBI és az amerikai hadsereg alkalmaz. Az Édesvíz könyvkiadó négy könyvet is a piacra dobott az elmúlt időszakban, amelyek ugyanazon önfejlesztési séma alapján pszichológiai titkokat kínálnak az olvasónak. Az amerikai David J. Lieberman könyvei közül az Olvass az emberekben címűt választottam ki – talán megírhatom: találomra. Hiszen a további kötetei (Vegyél rá bárkit bármire!; Urald a haragod, urald a helyzetet; Hazugságvizsgáló) a borító színét leszámítva külső megjelenésre, terjedelemre is azonosnak tűnnek, és ha rosszmájú lennék, akár megjegyezhetném azt is, hogy Lieberman olyan gondolkodó, akinek elég egyetlen könyvét elolvasni, hogy képet kapjunk arról, milyen lehet az összes írása. (....) Lieberman hiába mutatja be világosan megfogalmazott állításait köznapi példákon keresztül, azon kívül nem sokat tanulhatunk tőle, hogy miként lehet hatalmas marketingsikert generálni. Ugyanis az Olvass az emberekben a The New York Times bestsellereként világszerte több mint egymillió példányban kelt el, de egyértelmű, hogy ennek a munkának legalább akkora a füstje, mint egy gőzmozdonynak az alagútban, a lángja viszont... Lieberman sok, a témában megkerülhetetlen tényt és kutatást figyelmen kívül hagy, Arisztotelész és egyéb hivatkozott szerzők kijelentéseit pedig nem idézi szakszerűen, ezáltal teljesen becsap minket. Mindenesetre azt se tévesszük szem elől, hogy az égvilágon semmi baja nem lesz annak, aki elolvassa ezt a könyvet. Talán még jobban is megérti önmagát, netán környezetének mozgatórugóit. De vérmes reményeket senki se fűzzön a kötethez. És csodát, na azt különösképpen ne várjon senki." https://nepszava.hu/3010209_a-marketingfonok-trukkje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!