A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra

2021. június 19. 13:07

Sinopharm-, Pfizer- és korlátozott mennyiségben Szputnyik V-vakcina is foglalható.

2021. június 19. 13:07
null

Szombattól már az itt élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere – közölte a koronavírus.gov.hu. A kormányzati portálon azt írták, újabb szakaszához ér a magyar oltási program, miután a magyar lakosság 55 százaléka és a regisztráltak 92 százaléka már felvette az oltást,

a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok oltását is.   

Felidézték: a két célcsoport május eleje óta tud regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető, és most szombaton számukra is megnyílik az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) internetes időpontfoglaló rendszere.   

A regisztráció menete

Akik érvényesen regisztráltak, azok az előzetes regisztrációjuk során megadott email-címre értesítő levelet kapnak, amely tartalmazza a taj-számmal nem rendelkezőknek létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, valamint az EESZT által generált technikai azonosító számot, az úgynevezett PID numbert.   

Az email-értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre.   

Országosan Sinopharm-, Pfizer- és korlátozott mennyiségben Szputnyik V oltás foglalható.

Az oltakozóktól azt kérik, vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozatot, amely szintén megtalálható a kormányzati honlapon. Az oltás után az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is jogosultak lesznek a védettségi igazolványra.

(MTI)

Kép: koronavirus.gov.hu

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. június 19. 13:58
Mi itt a fidesz hátsó szándéka?
yanoo
2021. június 19. 13:57
A feleségem olt. Főleg németek és vietnamiak jönnek, de már oltottak brazilokat is.
McEmese
2021. június 19. 13:53
AKCIÓ! VÉGKIÁRUSÍTÁS! INGYENSÖR!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!