Varga Mihály: A modern Magyarország történetének legnagyobb gazdasági programja jön

2021. május 19. 09:43

Az újraindítás költségvetése lesz a 2022-es büdzsé.

2021. május 19. 09:43
null

A 2022-es büdzsé az újraindítás költségvetése, a tavaszi benyújtás pedig egyike azoknak a biztos pontoknak, amelyek hozzájárulnak az újrainduláshoz – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi költségvetés tervezetét bemutatva az Országgyűlés szerdai ülésén. A tárcavezető kiemelte: a jövő évi költségvetés középpontjában a gazdaság-újraindítási akcióterv áll, amely a modern Magyarország történetének legnagyobb gazdasági programja. Az akcióterv végrehajtása

lehetővé teszi, hogy mindenki, akit a járvány nehéz helyzetbe hozott, talpra tudjon állni

– jelentette ki.  

A cél az unió öt legsikeresebb országa közé kerülni

Megfogalmazása szerint, ez azt jelenti, hogy a költségvetés eszközeit is felhasználják, hogy mindenki, aki elveszítette a munkahelyét, vissza tudja azt szerezni, vagy új munkahelyet kaphasson, továbbá minden vállalkozó, akinek be kellett zárnia az üzletét, újra tudja indítani azt, sőt lehetőség szerint tovább tudja fejleszteni.    

Varga Mihály hangsúlyozta: a családok és a vállalkozások támogatása, a munkahelyteremtő beruházások megvalósítása, valamint az egészségügy és a felsőoktatás fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy lendületet adjanak a gazdaságnak. A cél az, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legsikeresebb országa közé tartozzon, a válságot pedig továbbra sem megszorításokkal, hanem a támogatások növelésével és adócsökkentésekkel kezelik, a költségvetési hiányt és

az államadósságot ismét csökkenő pályára állítják

– mondta.

Cikkünk frissül.

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. május 19. 13:19
"a 2022-es büdzsé az újraindítás költségvetése" Ja, az eleve magasra tervezett hiány az újraindítás legfőbb eleme..:)
mamarizsa
2021. május 19. 12:15
Ásít... Évente legalább hatsor hallunk ilyen blődlit.. Mennyivel is kerültünk közelebb csak a szlovén életszínvonalhoz (a határ másik oldala, tehát nem Ny-Európa) az elmúlt 12 évben? A többi mese hablattyal, ősi magyar szokás szerint. NAgy pofa, semmi tartalom, ja és Ugocsa non coronat.
Berecskereki
2021. május 19. 12:12
Januártól visszamenőlegesen 0,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – derült ki a Magyar Közlönyből. Az emelés a tizenharmadik havi járadékra is vonatkozik. A júniusi folyósítással kapják meg az ellátottak az első magasabb összeget és a visszamenőleges emelés mértékét. https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/juniustol-emelkednek-a-nyugdijak-3774043/
antares007
2021. május 19. 10:41
Hát reméljük,hogy lesz annyi eszük a magyaroknak, hogy a tényeket és a teljesítményt nézik és nem a sötét irigység vesz rajtuk erőt és nem dőlnek be egy gyurcsány dobrev klánnak.Meg kell nézni ezt a karigerit meg ezt a gyurcsányt,emberek tényleg ezeket akarjátok az ország vezetőinek?Orbán kövér lett na és akkor mi van,le fog fogyni vagy nem nem teljesen mindegy ti agyi rokkantak.Mit tudtok azzal szembeállítani,ami akkor fog történni,ha a moslékok győznek.Annyira senki nem lehet hülye,hogy ezt a belpolitikai igéret licitet komolyan vegye,naná majd egy címeres gazfickó =gyurcsány vagy egy mamlasz bamba zsiráf =karigeri fogja teljesíteni.Mit gondoltok fafejűek,több lesz a fizetés visszajön a 3,60 as kenyér ezek becsületesek lesznek nagyhirtelen ha ha ha .Mi lesz a külpolitiká ban,azonnal brüsszeli pincsikutya lesz Magyarország és azt onnan fogják irányítani,ugye nem vagy olyan hülye,hogy elhiszed az jó lesz nekünk.Elárasztják az országot a legócskább büdös afgán pakisztáni szomáli Allah nevében bármikor gyilkolni kész majomszerű lényekkel.Majd akkor engedd ki a leányodat sétálni hülye Orbánfóbiás seggfej,ez nem vicc ám,ez lesz, arra mérget vehetsz.na most ehhez képest ha éjjel nappal lop a Fidesz még két Lőrincet kinevel és lesz stadion höttyöspölöskén,akkor is minden normálisnak a Fideszre kell szavaznia,na de azért érzed,hogy amit a Fideszre ráragasztanának,annak a fele se igaz.Ne Légy Hülye a Saját és Gyermekeid Érdekében nincs más jelenleg,aki az országot kormányozni tudja csak a FIDESZ,persze jó lenne egy nemzeti cselekvőképes nem komcsi gyurcsányterhelt okos ellenzék,de ez még valahol vajúdik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!