Varga Judit: Az Európai Unió mottója az „Egység a sokféleségben”

2021. május 17. 21:58

Varga Judit és Trócsányi László közös gondolkodásra buzdítanak az EU jövőjéről egy hétfői Facebook-bejegyzésben.

2021. május 17. 21:58
null

A Konferencia Európa Jövőjéről elnevezésű, egy éven át tartó rendezvénysorozat okán közös gondolkodásra buzdít Varga Judit igazságügyi miniszter hivatali elődjével, Trócsányi László európai parlamenti képviselővel közösen.

Varga Judit – a Trócsányi Lászlóval közös fotót is tartalmazó – hétfői Facebook-bejegyzésében emlékeztet arra: az Európai Unió mottója az „Egység a sokféleségben”.   

Ugyanakkor – folytatja – manapság mégis munkálkodnak Európában olyan erők, melyek az egység nevében számolnák fel a sokféleséget. Szerinte a nemzetek feletti, „színtelen, szagtalan massza” nem lehet egy olyan kontinens jövőképe, amely mindig is színes nemzeti kultúráiról, hagyományairól és változatos történelmi örökségéről volt ismert.    

Varga Judit úgy látja, az Európa jövőjéről szóló konferencia remek lehetőséget teremt arra, hogy mindenki elmondhassa véleményét, és beleszólhasson az Európai Uniót formáló döntési folyamatokba. Az eszmecsere nem lehet teljes a magyar emberek véleménye nélkül – írta. „Ezért biztatok mindenkit arra, hogy vegyen részt a konferenciával kapcsolatos vitákban, online eseményeken, és mondja el, mit gondol közös jövőnkről!” – tartalmazza Varga Judit bejegyzése.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2021. május 18. 09:36
Ügyes! Sok sikert.
Takita
2021. május 18. 01:55
Itt található: Futureu.europa.eu/?locale=hu A hivatalos cím: "Konferencia Európa jövöjéről." Az EU-nak jó lett volna eleve egyértelműsiteni,hogy Európa alatt nem a a földrajzi Európát (46 állam), hanem az Európai Uniót (27 tagállam az összlakosság 52%-a, a terület 48%-a) kell érteni. Most ez tisztázódott: az Európai Unióról van szó.
Pipas 3
2021. május 17. 23:40
Tisztelem Őket!....jó így együtt látni a két igazságügyminisztert!!! Sok sikert kívánok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!