Pikó András elállt a teleki téri drogambulancia tervétől

2021. május 14. 09:44

A lakók és az őket támogató kerületi Fidesz nyomására elállt a Józsefvárosi Önkormányzat a Teleki tér 7. szám alá tervezett drogambulancia megnyitásától.

2021. május 14. 09:44
null

A Fidesz józsefvárosi szervezete a Facebook-oldalán tiltakozott még április végén az ellen, hogy drogrehabilitációs központ létrehozásáról döntött Pikó András polgármester. A bejegyzés szerint a Teleki tér 7. szám alatt, a piac mellett nyílt volna meg a 80 fő befogadására alkalmas új ellátó. A kormánypárt szerint se a ház lakóit, se a környék lakóit nem kérdezte meg az önkormányzat, hogy mit szólnának a központ megnyitásához.

A helyi Fidesz posztjából kiderül, hogy többször jelezték, nem értenek egyet a döntéssel, hiányolják a társadalmi és szakmai egyeztetéseket. „Sajnáljuk, hogy a városvezetés által sokszor hangoztatott részvételiség, »semmit rólunk nélkülünk« elv, az igazán fontos kérdésekben rendre nem érvényesül” – fogalmaztak.

Eredetileg a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója tervezett a Teleki tér 7-be szenvedélybetegség ellen küzdő programjának új központot. 

„A józsefvárosi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban a misszió egy józan kávézó, fővárosi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban pedig egy nappali ellátási program megvalósításának terveit ismertette a lakókkal” – írta csütörtök este Pikó András a Facebookon. 

„A református misszió velünk egyetértésben azt a döntést hozta, hogy eláll a Teleki tér 7-be tervezett nappali ellátás megvalósításától - miközben valamennyi szereplővel együttműködésben folytatjuk egy olyan megoldás keresését, amely segítséget jelent a szenvedélybetegek és támogatásra szorulók számára” – áll a posztban. 

A kerületi Fidesz is örül Pikó András döntésének

„Pikó úr pedig »tollat« ragadott és már zajlik is a kommunikáció, mintha valóban ez lett volna a szándéka. A recept nem változik. A lényeg, hogy egyelőre nem terhelik egy újabb ellátóval a környéket. Bármilyen hasonló ötletnél ott leszünk, felhívjuk majd a lakosság figyelmét, hogy ne kísérelje meg a baloldali vezetés újra a helyiek nélküli döntést” – írták a Józsefvárosi Fidesz oldalán.

Fotó: Fidesz, Józsefváros

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. május 14. 11:04
Na ezek a valódi civilek libsik.
Knerten
2021. május 14. 10:23
Egyébként az intézményt, ha jól tudom, a református egyház drogmissziója üzemeltette volna, tehát valószínűleg jó kezdeményezés lett volna, jó helyen. Érdemes utána nézni a Drogmisszió, illetve Erdős Eszter lelkésznő tevékenységének, ők bizony nagyon pozitív lelkiséggel, és egyáltalán nem a libsizmus szellemében foglalkoznak a drogos és egyéb kallódó, szenvedélybeteg fiatalokkal. A jelenlegi egyik ilyen helyük a Moszkva tér mellett, a városmajori templom tőszomszédságában üzemel, úgy, hogy a helyben lakók nagy része szerintem nem is tudja, hogy "drogosok" vannak abban a házban. Tehát valószínűleg a Teleki téren se lett volna velük semmi gond. Az eset tanulsága viszont az, hogy erőből, az érintettek megkérdezése nélkül még egy ilyen egyébként jó ügyet se érdemes megpróbálni átnyomni. - Vénaszály és a buszgarázs - Neandermüller és a zeneiskola - Pikó és a teleki téri rehab Szépen gyűlnek az ügyek, amikbe rendre belebuknak az ellenségi polgik, és ez jó.
pollip
2021. május 14. 10:23
A tendencia az, hogy Niedermuller elállt a zeneiskola szfe-nek adasatol, V Naszályi elállt a buszpályaudvartól...., A folyamat folytatódik:-)
pollip
2021. május 14. 10:23
A tendencia az, hogy Niedermuller elállt a zeneiskola szfe-nek adasatol, V Naszályi elállt a buszpályaudvartól...., A folyamat folytatódik:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!