Országos tiszti főorvos: Hétfőtől feloldják a kórházi látogatási tilalmat

2021. május 20. 14:47

Müller Cecília hozzátette: koronavírus-fertőzéssel kezelt beteget továbbra sem lehet látogatni.

2021. május 20. 14:47
null

Hétfőtől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: koronavírus-fertőzéssel kezelt beteget továbbra sem lehet látogatni. A más osztályokon fekvő betegekhez egy nap csak egy ember mehet be, egy órára, és a látogatónak védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie.

Úgy fogalmazott, az oltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lenni a járvány harmadik hullámán. Elmondta azt is, csütörtökön 54 800 Moderna-vakcinát várnak, pénteken 55 200 adag AstraZeneca-oltóanyag érkezik, ezeket a második körös oltásokra használják fel.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. május 20. 16:22
Erre a petícióra gondolsz? "Ezért végezetül adjunk szót a tisztességes szakembereknek, az orvosoknak. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere: „a pánikkeltés az egyik legnagyobb veszély.” Dr. Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa: „Olyan sokat beszélünk róla, hogy az emberek már a pániktól félnek.” A főorvos elmondta, úgy érzi, hiába magyarázza, hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza. Példának hozta, hogy a mostani influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma az USA-ban 1 volt. Egy" Forrás: Munkásőr https://demokrata.hu/velemeny/ami-nincs-azt-ne-keresd-212183/
..--..
2021. május 20. 16:19
-zsoltkom- Nyunyóka néni, már egyszer mondott olyat, hogy a második hullámnak vége. Aztán nem sokkal utána azt is mondta, hogy elkezdődött a harmadik hullám. "A kimondott szó elhangzik a fülnek, a kidalolt vágyak rendre kihülnek és fehér lesz az arc, mint a hófuvás."
nick89
2021. május 20. 15:10
Mégiscsak igaza volt Bencsik Andrásnak: Nincs is kínaivírusjárvány, csak kitalálták, mi meg majdnem elhittük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!