Nemzetközi díjat nyert a MOME campusfejlesztése

2021. május 18. 15:04

A’ Design Award-on Építészet, épület-, és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot a MOME Campus épületegyüttese.

2021. május 18. 15:04
null

A világ egyik legtekintélyesebb design versenyén, az A’ Design Award-on Építészet, épület-, és szerkezettervezés kategóriában nyert Golden Award-ot a MOME Campus épületegyüttese – olvasható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem honlapján. A rangos versenyen azokat az alkotásokat díjazták, amelyeket kiemelkedő design, technológiai innováció és ötletesség jellemez.

A MOME campusának új épületei 2014 és 2019 között, három ütemben valósultak meg a Zugligeti úton. Az első ütemben a Műhelyház épült meg 2014-2016 között. A második ütemben, 2016-2018 között a Média- és Műteremház készült el.

A díjat a 3h Építésziroda nyerte

A harmadik ütemben öt épülettel – Innovációs Központ, MOME Ground, Master épület, Base épület, Gondűző – és a parkkal bővült az egyetem campusa, az átadásra 2019-ben került sor. Most ezeket az épületeket ismerték el a nemzetközi díjjal, amelyet a tervező 3h Építésziroda Kft. nyert el – összegezte az építkezést a PestBuda. 

„Fő célunk a tervezéskor olyan munkakörnyezet megteremtése volt, amely forradalmasítja a 21. századi művészeti oktatást. A cél elérése érdekében az építészek kéz a kézben dolgoztak az egyetem munkatársaival, így jöttek létre azok a különböző használatokra szabható, átalakítható terek, amelyek ösztönzik, stimulálják a kreatív tevékenységeket” – olvasható a nyertes pályaműről az A’ Design Award oldalán.

Fotó: MTI/Nagy Zoltán

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. május 18. 17:37
Azért van egy bája, hogy nincs olyan épület ami ne kapna elismerő nemzetközi díjat, de a ballibesek mind el akarják kaszálni. Hiába no. Ők a trágyadombon élnek, ott érzik magukat jól.
Agnieszka
2021. május 18. 16:05
Ki szoktuk felejteni a vári, városligeti építés-szépítés mellől. Gyurcsányék után maradtak a Public Private Patnership elven épített autópályák, garantált hozammal, amit a mindenkori magyar kormány fedez. Volt még ott más is ebben a remek konstrukcióban, bár nem sok. Erre ezeket szavazza vissza a tájékozott szavazó. By-by Budapest. Azt különösen undorítónak találom, h. a leégetett Lónyai kollégium újjáépítéséhez elfoglalt közterületi díjat a győzelmük után alaposan megemelték. Hátha elmenekülnek a reformátusok a kerületéből. Arra azért még várhat a Baranyi Krisztina, bár a Fudant már, úgy néz ki, sikerül "elterelni".
Æðelflæd
2021. május 18. 15:58
Mer' a kormány gyűlöli Budapestet és lerohasztja az egyetemeket!!!4!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!