Megjelent Magyarországon az indiai variáns

2021. május 28. 12:09

Két betegnél azonosították az indiai mutánst az operatív törzs szerint.

2021. május 28. 12:09
null

Magyarországon is jelen van a koronavírus indiai mutációja – jelentette be az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján az országos oltási munkacsoport vezetője, György István. Müller Cecília ezzel kapcsolatban elmondta: a vírus nem ismer országhatárokat, várható volt, hogy megjelenik az indiai vírusvariáns. Mint mondta, nem tudják, hogy a két fertőzött honnan kapta el a koronavírus ezen variációját, nem jártak külföldön. Állapotuk nem súlyos, csak az egyik beteg van kórházban, de lélegeztetőgépre ő sem szorul. 

Az országos tiszti főorvos ismertette, hogy péntekre 448 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 28 beteg. Kórházban 999 beteget ápolnak és 121-en vannak lélegeztetőgépen. 

A sajtótájékoztatón közölték: a teljes lakosság 52 százaléka már megkapta az oltást. 280 ezer AstraZeneca-vakcina, valamint Moderna-vakcina érkezett Magyarországra, ezeket a második körös oltásokra biztosítják. Az egydózisú Janssen-oltóanyagból 84 ezer érkezett, ezeket az oltóbuszokon oltják el.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. május 28. 15:13
A járvány kezelése Magyarországon kiváló! Az Operatív Törzs munkatársai példásan dolgoznak:WHO A liberalbolsevista moslekkoaliciosok nem tartoznak közéjük, oltasellennesek.
Akitlosz
2021. május 28. 14:27
" Az egydózisú Janssen-oltóanyagból 84 ezer érkezett, ezeket az oltóbuszokon oltják el." Miért, hát kigyulladt a buszokon az oltóanyag, hogy eloltják? Azt eddig nem mondták, hogy az oltóanyag tűzveszélyes.
Akitlosz
2021. május 28. 14:26
"Mint mondta, nem tudják, hogy a két fertőzött honnan kapta el a koronavírus ezen variációját, nem jártak külföldön. " Belföldön esetleg? Csak tipp.
szarcsi1
2021. május 28. 14:23
Ezek után különösen nevetséges és szánalmas, hogy a DK az oltások ellen kampányol. Az indiai mutáns négyszer olyan halálos, aki a DK-ra és moslélkellenzékre hallgat, nagy eséllyel meg fog halni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!