Valóban kibertámadás bénítja meg a kormányzati regisztrációs oldalakat

2021. május 10. 16:50

A rendőrség megerősítette a támadások tényét, több esetben jelenleg is folyik a nyomozás.

2021. május 10. 16:50
null

„Az Ön által felsorolt weboldalakkal kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás. A 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg folyik az adatok elemzése” – válaszolta az ORFK a Telex megkeresésére, miszerint valóban igaz-e az az állítás, hogy történt-e feljelentés azokban az esetekben, amikor ezen oldalak működésében fennakadások voltak tapasztalhatóak, és hogy nyomoznak-e ezekben az ügyekben. 

A Telex a következő eseteket sorolta fel megkeresésében: 

„2020. március 16.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2020. november 13.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,

2021. január 26.: támadás a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen (ennek eredményeként akadozott állítólag a digitális oktatás központi eszköze, a KRÉTA-rendszer is),

2021. február 19.: támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthont adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal, valamint a kormany.hu ellen,

2021. március 26.: támadás a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal ellen,

2021. április 30.: támadás az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszer ellen.”

Februárban írtunk arról, hogy hasonló támadások érik sorozatosan a francia kormányzati oldalakat, így az egészségügyi ellátórendszer és az ottani távoktatási rendszer honlapjait is. Ekkor a francia kormány több, mint egymillárd eurót különített el ezen oldalak biztonságának fejlesztésére. 

Fotó: LEON NEAL / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. május 11. 15:35
A telex ezt a listát a korábbi programjából másolta? 2020 november-kor is megírhatta volna ezt a listát? Nem hagyott ki semmit? Esetleg gebinbe nem adott ki hekkelést?
kitiltott
2021. május 10. 23:20
Az ellenzék mindenre képes a hatalom megszerzéséért.. Soha sem fogom elfelejteni hogy szavazta vissza a nép 94ben a koronás akoholista pufajkást.. Most választják ki közülük az önkéntes Mártírokat..
Szerintem
2021. május 10. 19:22
Időnként szüneteltették a bitcoin bányászatot. Kellettek másra, erre is az erőforrások.
lemez
2021. május 10. 19:04
Dolgozik a bajnai regiment,a külfóldi gépekröl.Értik a dolgukat,böszme titkosszolgálatába voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!