Így nőtt a háztartások megtakarítása Magyarországon 2005 és 2020 között

2021. május 10. 08:59

Egy ábrán láthatjuk az egész folyamatot.

2021. május 10. 08:59
null

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján egy ábrán követhetjük nyomon a háztartások nettó pénzügyi vagyonát Magyarországon, milliárd forintban.

A nagyjából 2011-ig tartó stagnálás után folyamatos, magabiztos növekedést láthatunk,

az ábra önmagáért beszél.

Kép forrása: MTI

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. május 10. 13:25
Azt vettem észre, hogy pl. az USÁ-ban elég könnyű befektetőt találni mindenféle startupnak, mert van felesleges, befektethető pénz. Ezért is jó,hogy a lakosságnak növekedjen a megtakarítása, mert akkor lesz ilyen fölösleges befektetni való pénz. Csak még nincs kultúrája ennek, és sajnos ez is idő, nem is kevés, hogy kialakuljon, de azért egy fontos lépés kezd kialakulni. Ez a jó az egykulcsos SZJA-ban. Milyen jó lenne, ha elvonnák a lakosság jól dolgozó részétől, és odaadnák a szarháziaknak.
Bástyaelvtárs
2021. május 10. 13:11
Egy pöttyet azért finomítani kéne ezt a grafikont. Kapasbol le lehet venni pl 14 év inflaciojat mivel Ft ban van mutatva az ábra. Meg aztán ez q grafikon nem mutatja meg hogy valójában hány háztartásban nőtt a megtakarítása. Ugyanis a magyar megtakarítások 10%-árol konkrétan tudni hogy a leggazdagabb 3200 család kezében vannak. A nagy büdös helyzet az nem a jónép számláján nőtt ez a pénzösszeg, szó nincs arról hogy milliós tömegeknek van annyi megtakarítása mint az egy főre eső átlag mutat ezen az ábrán. Hanem a felső középosztálybeli és társadalmi elitnek csak, de ott brutálisan. Ez húzza fel az átlagot.
egynick
2021. május 10. 11:19
Két kérdés: A lakosságon belül kiknek nőtt? Mészáros Lőrinc, Garancsi, Csányi is a lakosság része.
Dénia
2021. május 10. 11:18
Hát akkor ezért éheznek négymillióan. Mert ahelyett, hogy kaját vennének a gyereknek, a bankba hordják a pénzt.... El kell tőlük venni. Mondjuk progresszív munkabéradóztatással, és akkor majd az állam megeteti a gyerekeiket. De legalábbis megígérik, mert a valószínűbb az az, hogy majd pénzhiányra hivatkozva még azt is elveszik pl. a gyermekétkeztetésből, ami eddig felépült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!