Gréczy Zsolt: A külhoni magyarokról gondoskodjon csak Románia meg Szlovákia

2021. május 12. 15:48

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint, „ha térdig gázolnánk a jó minőségű vakcinában”, adhatnánk másoknak, de jelen helyzetben nem kellene adni a határon túliaknak a magyarországi készletekből. 

2021. május 12. 15:48
null

Gréczy Zsolt az ATV vendége volt, ahol alig egyperces megszólalása során számos kijelentést tett. Válaszában azt implikálta, hogy Magyaországon a bőséggel rendelkezésre álló oltóanyagok nem elég jó minőségűek, és mivel még a „magyar embereknek” is kevés az igazán jó vakcina, ezért a szomszédos államok feladatköreit vesszük át a határon túliak beoltásával. Eszerint Magyarországon kívül nem magyar emberek élnek.

A Magyarországon élő külföldi jöhet, a külföldön élő magyar mehet

A Gyurcsány-párti politikus azt a kormányzati döntést helyeselte, hogy a hazánkban élő külföldieket is a magyar vakcinakészletekből oltsák be, és

megosztónak kizárólag a külhoni magyarokra vonatkozó regisztrációs lehetőséget tartja.

Ezt a véleményét egyéb iránt a televízió által készített, a kérdést firtató felmérésére alapozta, mely szerint a válaszadók 45-55% arányban osztottak meg a kormány azon döntése kapcsán, hogy a keleti és nyugati vakcinák révén létrejövő vakcinabőség miatt a Magyarországon élő külföldiek és a határon túli magyarok is regisztrálhatnak az oltásra. 

Gréczy erre mondta azt, hogy miért kapjanak a külhoniak, miközben „minden magyarnak sem jutott még”, majd így folytatta. „olyan, mintha más államoknak vennénk át a feladatköreit – mit tudom én, Románia, Szlovákia, Ukrajna – hát ott is vannak kormányok, tehát azoknak az állampolgároknak is nekik kéne intézni a vakcinabeadást.”

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. május 16. 13:01
Ha józan paraszti ésszel gondolkodunk, akkor rájövünk hogy igaza van! Miért?? Miután ha minden magyarnak határon belül van vakcina csak az után szabad adakozni, addigmeg ott van a saját kormányuk! A hazai magyarságot nem szabad háttérbe szorítani ezáltal!
gonterl
2021. május 15. 12:04
https://ktkj.blog.hu/2011/10/16/kisebbsegi_let_3
Crusader
2021. május 14. 17:57
Egy ilyen faszverő buzi miért lehet még porondon? Ja, atv... már értem, ott ez a színvonal.
bölcsbagoly
2021. május 14. 10:38
Ugyan, Románia esetében már nem probléma a Covid fertőzés és benne való elhalálozás! Pár hónapja ireális adatokat közöl a hatóság és a média, majd minden város, megye kizöldült (de a szomszédos országok sárgák, meg pirosak), nincs oltási igazolvány, de nem fogadják el csak a nyugati vakcinást s és most kitalálták az aduászt! A statisztikai hivataluk szerint megnőtt a "légzőszervi megbetegedésben és elhalálozásban" levők száma! Mintha a Covid nem pont elsősorban a légzőszervekre hatna s mintha nem emiatt lenne szükség a lélegeztetőgépekre! S képesek röhögés nélkül , komolyan állítani ezt! Újabb adalék a románok furfangoságára és csalási szándékára! No meg mások hülyének nézésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!