Deutsche Welle-főigazgató: Nincs ellenzéki célja a munkánknak

2021. május 09. 08:26

Minden alkalommal, amikor szükség lesz rá, keresni fogjuk interjúra vagy megszólalásra a kormány képviselőit – mondta Peter Limbourg a Telexnek.

2021. május 09. 08:26
null

„Úgy vettük észre, hogy akkora a nyomás Magyarországon a médián, hogy szükség lehet további tájékoztatásra európai, német, magyar vagy a környező országokkal kapcsolatos témákban” – fejtette ki álláspontját a Deutsch Welle vezérigazgatója a Telexnek adott interjúban. Peter Limbourg hozzátette: „Mindig azt szoktam mondani, hogy nekünk az az érdekünk, hogy megszólaltassuk a kormány képviselőit, és bemutathassuk az álláspontjukat az adott témában. Meg tudjuk ígérni, hogy minden esetben korrektül járunk el, és nincs ellenzéki célja a munkánknak. Minden alkalommal, amikor szükség lesz rá, keresni fogjuk interjúra vagy megszólalásra a kormány képviselőit.”

Ahogy korábban mi is megírtuk, nem volt zökkenőmentes a Deutsch Welle magyarországi indulása. Első riportjukban a Budai Vár felújítását kapcsolták össze a zsidóüldözéssel. Az anyagban V. Naszályi Mártát, a kerület párbeszédes polgármesterét, és Ungváry Krisztián történészt is megszólaltatták, az ellenoldal viszont nem kapott teret. Ezután a csatorna elnézést kért ugyan, bár nem azért, amiért a riportjukban elhangzottak szerint a Vár és a Kossuth tér felújítása a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka. Erről Limbourg azt mondta a Telexnek: nem maga a sztori volt az, ami miatt elnézést kértek, az a helyi zsidó közösségnek szólt, amiért szerepelt pár félreérthető mondat az anyagban.

Nyitókép forrása: YouTube

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2021. május 10. 13:36
Oh, Deutschen, wie tief sind wir gesunken!
Wezuv
2021. május 10. 12:09
Hazug!
MrStokes
2021. május 09. 22:00
NÁCI banda. Ennyi.
noge
2021. május 09. 17:36
Csak úgy a kellő tisztelettel kérdezném, hogy egy német közszolgálati médiumnak mi keresnivalója van egy másik országban? Amúgy meg a k. anyjukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!