Karikó Katalin elárulta, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó jutalmat

2021. május 24. 11:37

„Kutató maradok mindörökké, és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni” – emelte ki a műsorban a kutatónő.

2021. május 24. 11:37
null

A kutatónő az M5 Ez itt a kérdés című műsorában beszélt arról, hogy mire költené a Nobel-díjjal járó jutalmat. Karikó Katalin úgy fogalmazott:

Kutató maradok mindörökké, és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni”

– emelte ki a műsorban a kutatónő. Hozzátette: az mRNS-kutatással foglalkozó, neurodegeneratív betegségek gyógyítását vizsgáló kezdeményezésekre szánná a pénzt.

Karikó Katalin elmondta azt is: „nem hordok ékszert, és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad”.

 

Nyitókép: Médiaklikk.hu

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyelvelő
2021. május 24. 20:16
A kutatás egyik feltétele a kritikus gondolkodás. Ezt az ellenvéleményt hallotta Katain asszony. Van párbeszéd, egyeztetés a másképpen gondolkodó kutatókkal. Figyelmükben ajánlom a köv. linket. https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=hu&id=18331&date=2021-03-15
viharlámpa
2021. május 24. 16:17
Az SZBK a szocializmus alatt a magyar tudomány zászlóshajója volt, extra lehetőségekkel, külföldi kapcsolatokkal, nemzetközi tekintéllyel. Az itt dolgozásnak volt egy ára: dönteni kellett a beszervezés, nem beszervezés kérdésében. Karikó Katalin 23 évesen ezt az árat befizette. A feladat a nemzetközi kapcsolatok, kutatások során megtudott információk ( kutatási programok, emberek, szervezetek) - továbbadása volt. Nyilván igaz az , hogy nem jelentett. Kiváló kutató volt. Mi történt? Miért pont őt?Talán ezért is építették le 1985-ban (hiszen nem mindenkit építettek le) mert nem jelentett. Viszont az évben már Amerikában találjuk. Érdekes, hogy ez olyan egyszerűnek tűnik. Senki nem gördített akadályt ez elé? Hiszen beszervezett munkatárs volt. Ismerjük a "disszidáltatás" módszerét is. Az ott munkát vállaló kutatókat viszont az ottani elhárítás alaposan átvilágította. Beszélt-e vajon a múltjáról? Valószínűleg nem, mert nem lett volna esélye kutatói státuszra. Viszont Amerikában nem szeretik ha valaki nem őszinte. Lehet, hogy ezt a tényt nem tartotta fontosnak, vagy szégyellte és nem akarta a karrierét kockáztatni. Hiszen itthon már megtette egyszer a karrierje érdekében. Ma a tudományos munkássága - méltán - felrepítette a Nobel-díj várományosai közé. Az újságírók és a szolgálatok életének minden szegmensét ki fogják kutatni, ki fog derülni mi az igazság. És itt fog elbillenni a Nobel-díj. Igen vagy nem. Sajnálni fogom, ha nem. De ez a kérdés már - úgy gondolom - Szegeden, ott az aláíráskor eldőlt.
balsors
2021. május 24. 14:30
Mariska néni is jobban tenné, ha azzal foglalkozna, hogy mire költené a Nobel díját, mint hogy másokat csesztet.
kòn bandi
2021. május 24. 14:26
Én is eljótékonykodom a nóbeldíjjamat , ide vele, mert nekem az jár :) A többi vakcina kifejlesztőinek is jár ! Az orosz vakcina volt az első , nekik is jár ,sőt nekik jár igazán :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!