Az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról tárgyal a parlament

2021. május 24. 07:05

Az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

2021. május 24. 07:05

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját keddtől csütörtökig. A képviselők szerdán kezdhetnek tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti javaslatról, a zárónapon pedig a budapesti diákváros megvalósításáról és a Fudan Egyetem alapítvánnyá alakításáról is elmondhatják a véleményüket.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el. Szerda reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit határozathozatalok követhetnek. A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.

A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is. Csütörtökön további hét indítványt tárgyalhat a Ház. A képviselők általános vitát tarthatnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atomenergiáról szóló törvény módosításáról.

(MTI)

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. május 24. 19:54
Nem kell nagy ész ahoz hogy miért született ez a törvény. Emlékkezetem szerint, az ellenzéki az önkormányzati választáson, az ellenzéki jelőltek, legnagyobb kampány ígérete pont a bérlakás építés volt. Ehez képest, építés helyett, őrűlt sebességgel elkezdték eladni az önkormányzati lakásállományt, nyomott áron. De nem ám a rászorulóknak, hanem sógór koma jóbarátnak. Most akkor mi a baj? Az talán hogy a törvénytervezet szerint, az eddigi bérlők vehetik meg töredék áron? Talán fáj hogy egy újjabb pénzcsapot zárnak el, ami megszünteti a pénzek visszacsorgatását magán zsebbe, ellenzéki pártkasszákba? Nha itt van a kutya elásva, ezért van a nagy síránkozás. Amúgy is elakarták adni, csak most nem tudják, azoknak, és visszaosztott pénzért akinek akarták.
kezdődik a bukás
2021. május 24. 18:57
Bayer Zsolt kedvéért a lakásmaffia kezére adják a bérlőket! Szégyen!
antioxi
2021. május 24. 11:36
Igen, az önkormányzati bérlők lakásvásárlására, mert a kisebb jövedelmű családok ingatlan tulajdonhoz juthatnak! Nagyon kedvezményes hitelek felvételével. Megfelelő tvr garanciákkal megakadályozható, hogy "lakás maffia" nyerészkedjen, pld. tíz éves elidegenítési tilalom, tvoábbá az érintett polgármesterek vétózásának törvényi kiiktatása, stb. Remélem, hogy megvalósul a javaslat ami felér egy új rezsi csökkentési hatással. A moslékosok hörögjenek csak bátran.
henrihenri
2021. május 24. 11:02
A magukat liberálisnak mondó kommunista prolik nem akarják, hogy a polgár magántulajdonhoz jusson!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!