A Telex főszerkesztője Karácsony emberével egyeztetett

2021. május 17. 09:14

Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett.

2021. május 17. 09:14
null

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkoztak egy, a Király utcában található bárban – írja a PestiSrácok. Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy

a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett.

A találkozóról a PestiSrácok újságírója megkérdezte az érintetteket. Dorosz Dávid sajtós munkatársa annyit árult el, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dullal.

A Telex főszerkesztője szerint nincs veszélyben az objektivitás

A Telex főszerkesztője e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkáját:  „Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is.

Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.”

A találkozó után jelentették be, hogy Dorosz képviselőjelöltként indul

A PestiSrácok emlékeztetett, hogy Dull volt az Index korábbi főszerkesztője, aki kirobbantotta tavaly nyáron az Index-balhét. A PestiSrácok hangsúlyozta, hogy Dull a botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. Dull Szabolcs ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni.

Hangsúlyozták:

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt,

de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dullal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek, írják.

Kép forrása: PestiSrácok.hu

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2021. május 21. 21:30
https://media.gettyimages.com/photos/postage-stamp-on-white-background-picture-id171149713?s=2048x2048
Somaa
2021. május 17. 21:17
És akkor mi van? Szarbángeci, meg a magyar média 90%-át elrabolta és zsarolja, vezényli...
ujujuj
2021. május 17. 11:32
Nyilván valamit elbaszott szemtanú. Csak azt egyeztették, ki kinek a macskájára fog vigyázni, amikor a másik elmegy pecázni hétvégére. Mint amikor zsorzsibácsit soron kívül fogadja az európai bizottság elnöke.
Hunyadi Mátyás
2021. május 17. 11:31
Hatalmas leleplezés. Mert a Pesti Srácok újságírója soha nem találkozik senkivel :) Elég hitvány banda, az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!