LMP: Sértheti Magyarország szuverenitását a Fudan Egyetem

2021. április 24. 12:32

Nagy kérdés Ungár Péter szerint, hogy a magyar állam a közvagyonával is felel-e, ha nem tudja visszafizetni a hitelt.

2021. április 24. 12:32
null

Az LMP szerint súlyosan sértheti Magyarország szuverenitását a kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampusza – mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta,

korábban az Orbán-kormány is úgy ítélte meg, hogy az államadósság a szuverenitást sértő tényező,

ezért kívánta csökkenteni annak mértékét.  

Mi lesz a közvagyonnal, ha nem tudjuk fizetni a hitelt?

Kiemelte, a Fudan Egyetem Budapestre érkezése rengeteg pénzügyi kérdést vet fel, például azt, hogy a magyar állam a közvagyonával is felel-e, ha nem tudja visszafizetni az oktatási intézmény létesítéséhez felvett hitelt. Az LMP politikusa szerint emellett kérdés az is, hogy a kabinet köt-e egy úgynevezett stabilitási záradékot, amely lehetővé tenné, hogy a kínai fél szerződésszegésre hivatkozva „elvegye a magyar közvagyont”, ha például egy következő kormány változtat a munkaügyi, illetve környezetvédelmi szabályokon.

(MTI)

Fotó: A diákváros látványterve/ Budapesti Fejlesztési Központ

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. április 24. 19:50
A ceu-nal fel sem merül, ugye?
nyugalom
2021. április 24. 17:07
Lmp? Kanasz meg bözsi, hát 2 nagy elme!
zakar zoltán béla
2021. április 24. 15:46
csárdi paradicsom
airmax
2021. április 24. 15:29
Majd pont a birodalmak fő kiszolgálóitól fogok komolyan venni szuverenitásért való aggódást... (Egy rántotthúsos vacsoráért eladnák az ördögnek is a magyar szuverenitást..) Ugyan már ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!