Kiábrándítónak tartja Jakab Péter kijelentését Sneider

2021. április 29. 07:48

A Jobbik egykori elnöke szerint volt pártja egyházellenessé vált.

2021. április 29. 07:48
null

Az Országgyűlés keddi ülésén a Jobbik parlamenti képviselői kivétel nélkül nemmel szavaztak, amikor az egri Eszterházy Károly Egyetem katolikus egyház fenntartásába való visszaadásáról kellett dönteni.

A párt egykori elnöke, Sneider Tamás – aki a Magyar Nemzetnek nyilatkozott – szerint ez azért van, mert a szivárványkoalíciót vezető DK a baloldali összeborulás egyik tagjától sem tűrte volna el, hogy egyházaknak kedvező döntést támogasson.

A cikk felidézi: a Jobbik alapító nyilatkozatában még az áll, hogy „pártunk keresztény, értékelvű mozgalom, vagyis minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul”. Ezt az értékrendet a Jobbik tavalyi elvi nyilatkozata is megerősítette – legalábbis a szavak szintjén.

Sneider Tamás szerint egykori pártja meglepően könnyen adta fel a keresztény identitását, bár a képviselők között okozott némi zavart a készülő önmegtagadás, és volt, akinek lelkiismereti gondot okozott, hogy a meggyőződésével ellentétesen kell szavaznia. Utóbbiak az egykori jobbikos szerint elenyésző kisebbségben vannak, mivel a balra átevickélt alakulatban sokaknál csak álarc az állítólagos vallásosság, amelytől könnyedén és bűntudat nélkül válnak meg, ha a pillanatnyi érdekük úgy kívánja. Sneider szerint egyesek pedig teljesen tájékozatlanok voltak az intézmény történetével kapcsolatban, s azt sem tudták, hogy miről szavaztak, fogalmuk sem volt a törvényjavaslat tartalmáról, csak

a föntről jövő utasítás szerint nyomogatták a gombokat.

A világon nincs még egy olyan párt, amely annak ellenére, hogy az alapító okiratában központi szerepet kap a kereszténység, ráadásul a címere, a jelképe a kettős kereszt, nem támogatja, hogy egy egyházi intézmény kerüljön vissza az eredeti fenntartójához. Ez, sajnos negatív értelemben, kuriózummá teszi a Jobbikot” – fogalmazott.

Hozzátette: a Jakab Péter vezette Jobbik markáns oltásellenessége is súlyos csalódás volt. „Rendkívül kiábrándító volt, amikor a jelenlegi pártelnök emberkísérletnek titulálta az oltási programot. Az pedig, hogy ezt megfejelik még egyházellenességgel is, azt mutatja, hogy teljesen kifordult magából a Jobbik, és semmi köze az egykori önmagához” – jelentette ki.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. április 29. 09:54
Jó reggelt kívánunk.
hátakkor
2021. április 29. 09:49
Jó reggelt!
fatman
2021. április 29. 09:14
mindig is egyházellenesek voltak, sámánhívők... a keresztállítás csak színjáték volt...
nempolitizálok
2021. április 29. 09:05
Azért Sneider aggódása is elég kínos, érdekes, hogy nem érzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!