Operatív törzs: Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban

2021. április 26. 13:02

Müller Cecília szerint minden védelmi szabályt be kell tartani, mert a vírus itt van velünk.

2021. április 26. 13:02
null

Az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília arról beszélt: már több mint 3,6 millió ember kapott legalább egy oltást. Emlékeztetett: Magyarország a lakosok 37 százalékát beoltotta, s mint fogalmazott, hatékonyan védenek a vakcinák. Hozzátette ugyanakkor, hogy

senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban.”

Müller Cecília szerint a saját egészségünk megtartásán túl felelősek vagyunk mások egészségéért is, ezért arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát, és tartsunk be továbbra is minden védelmi szabályt be kell tartani, mert a vírus még mindig jelen van.

A szakember emlékeztetett, hogy szombaton 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezett, ezt a szállítmány pedig Sikerült úgy felszabadítani, hogy mindenhol lehessen használni. Az oltóanyaggal kapcsolatban az országos tiszti főorvos hangsúlyozta: teljes elölt vírust tartalmaz, így hatékony immunválaszt ad.  A különböző variánsokkal szemben is hatékony lesz a kínai vakcina, egyelőre még zajlanak a vizsgálatok ezen a téren – tette hozzá.

Az indiai mutánssal kapcsolatban Müller Cecília úgy fogalmazott: kétfajta variáns harmadik eredőjeként jelent meg, és most nagyon súlyos helyzetet okoz Indiában. Már Európában is azonosították az indiai variánst, ám úgy tűnik, az itthon használt vakcinák védenek ellene.

Nyitókép: MTI/Vajda János

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2021. április 26. 18:11
az gyanús ami nem gyanús
..--..
2021. április 26. 16:48
-zsoltkom- "Operatív törzs: Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban" Doktor Orbán Tehénke, vajon mit szól hozzá, hogy a bajtársak így minősítik az intézkedését... meg a teraszoztatását?
hopika
2021. április 26. 15:51
szopják le magukat ezzel a dumával A védettségi igazolvány személyi igazolvány nélkül lehet a szomszéd nénié is. A személyi igazolványt viszont csak hivatalos szerv kérheti el bárkitől. Ergo, ha felmutat egy védettségű igazolványt a vendég, beengedik, jönnek ellenőrizni, de nem az övé, akkor a tulajt büntetik meg, vagy a vendéget? Ha van terasz, az oltatlan vendeg kint ül, az oltott bent. De pisilni beáll a piszoárba mindkét vendég, esetleg még kardoznak is, ott nem számít ki oltott vagy oltatlan? Az oltatlan szakács készíti az ételt, és az oltatlan pincér viszi ki, az nem gáz? Az oltott továbbra sem védett, az oltott továbbra is tud fertőzni, az oltott hozhatja a gyerekét is aki nem oltott, akkor most mégis Mizu??? Van ezeknek bármilyen logikája?
székelyszó
2021. április 26. 15:35
Abba is bele lehet halni, hogy valaki nem tud dolgozni: zenészek, rendezvény szervezők, színészek, turizmusból élők, tehát a terasz nyitás is életmentő. A kormányunk a keleti vakcinákkal nagyon gyors nyitást tudott elérni károghattok, hogy nem pedig deeeeeeeeeeee és ezért köszönet jár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!