Nézőpont: A magyarok közel háromnegyede oltáspárti

2021. április 12. 07:44

Az oltáspártiság a kormánypártiak között a nagyobb.

2021. április 12. 07:44
null

Az év eleje óta 45 százalékról 72 százalékra növekedett az oltáspártiak aránya Magyarországon a felnőtt társasdalomban – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet részére készített kutatásából. A felmérésből kiderül az is, hogy az országos átlaghoz képest a kormánypártiak 10 százalékponttal nagyobb, míg a kormánykritikus 12 százalékponttal kisebb aránya tartozik az oltáspártiak közé.

Mint arról korábban írtunk, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely szerint a Fidesz szavazói között több az oltásellenes. Ennek ellenére a közvélemény-kutatásból ennek pont az ellenkezője derül ki.

Az oltáspártiság tavaly még csak 30 százalékon állt, majd a Pfizer vakcina engedélyezése után 45 százalékra emelkedett. A közvélemény-kutató szerint az oltóanyagok bővülő választéka, az oltópontok megszervezettsége, illetve a „járványfáradtság” is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az oltáspártiak aránya április elejére 72 százalékra emelkedett.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2021. április 12. 11:55
A szokásos propaganda háborút folytatnak egymás ellen az ún. "közvéleménykutatók". Az egyik az ellenzéket hozza ki oltáspártinak, a másik a fideszeseket. Nem hiszek én egyiknek sem. Egy biztos, nálam a Nézőpont csúnyán lejáratta magát Karácsony megválasztása előtt.
hopika
2021. április 12. 10:26
ezt fogjum hallgatni minden nap a választásokig
dottore
2021. április 12. 10:24
"Az év eleje óta 45 százalékról 72 százalékra növekedett az oltáspártiak aránya Magyarországon" -Akkor jó lenne ha mindegyik regisztrálna is. Aki erre nem hajlandó, az meg ki se menjen többet az utcára.
Tuttimutti
2021. április 12. 10:18
Istenem, mennyi hülye balos van itt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!