Megérkezett a Janssen-oltóanyag első szállítmánya Magyarországra

2021. április 13. 12:55

Az első szállítmány összesen 28 800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz.

2021. április 13. 12:55
null

Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén

Galgóczi Ágnes közölte, a szállítmány fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el. Elmondta, a tervek szerint a Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre, és várhatóan hétfőn kezdik meg az oltást.

Ismertetése szerint a Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztető oltásra a védettség kialakításához.

(MTI)

Nyitókép: Rob Engelaar / ANP MAG / AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. április 13. 17:51
Buszokkal megy cigótanyákra
Coccothraustes
2021. április 13. 15:28
A DK-soknak ezt kell beadni. Az USA felfüggesztette a használatát vérrög képződés miatt. Nekik nem számít, csak az, hogy az EU engedi.
fatman
2021. április 13. 15:03
Az amerikai gyógyszerfelügyelet, az FDA azt javasolja, hogy szüneteltessék az Egyesült Államokban a Johnson & Johnson koronavírus-vakcinájának használatát – írja a CNBC az FDA Twitter-posztjára hivatkozva. Már az Európai Gyógyszerügynökség is vizsgálódik az ügyben, az EMA pénteken jelentette be, hogy vizsgálni kezdi az oltóanyagot a ritka vérrögképződéses esetek miatt, de egyelőre még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Európában a héten kezdték el kiszállítani az első adagokat a Janssen-vakcinából, Magyarországra is érkezett belőle.
antares007
2021. április 13. 14:30
Nagyszerű,az Usá ban már fel is függesztették,pedig aztán ők nem finnyásak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!