Ledöntöttek Dombóváron egy szobrot, mert „jó bulinak tűnt”

2021. április 05. 14:05

A két kiskorú szoborrongáló elismerte a bűncselekményt.

2021. április 05. 14:05
null

Dombóvár polgármestere tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2020 decemberében a településen levő Szállásréti tó partján álló, vízöntőt ábrázoló mészkő szobrot feldöntötte, mely el is törött. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rongálás vétség gyanúja miatt – írja a Police.hu A nyomozók az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, egy 15 éves attalai fiút.

A rendőrök a fiatalt elszámoltatták, aki elismerte, hogy egy szintén 15 éves dombóvári fiúval együtt – „mert jó bulinak tűnt” – döntötték fel a csaknem 180 centiméter magas szobrot, mely miután eldőlt, ketté is törött. A fiúkat a rendőrök rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindketten elismerték a bűncselekményt.

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. április 06. 03:13
Ha egyszer a szobordöntögetés beindul, ki tudja majd eldönteni, hogy melyik szobor ledöntése hazafias kötelesség, és melyiké jó balhé? Ez olyan mint a könyvégetés/darálgatás.
Welszibard
2021. április 05. 23:44
Egy szép, klasszicista stílusú szobrot rongáltak meg. Primitív kamasz hősködés, amit példás büntetés kell hogy kövessen. A fiatalkorú tetteiért a szülő felelős anyagilag és büntetőjogilag is 18 éves koráig. A restaurálási, logisztikai költségeket kifizettetni a szülővel, ha nem tudja, akkor ledolgoztatni. Ha azt se tudja behajtani a rendőrség, akkor a gyerek mehet a fiatalkorúak javító-nevelő intézetébe, mivel az ilyen szülő nem alkalmas a gyereknevelésre sem. Mivel köztéri művészeti alkotás szándékos rongálásáról van szó, emelni kell a büntetés tételét, nehogy kedve legyen holnap néhány újabb hülye gyereknek rongálni.
bagira
2021. április 05. 20:36
Tettesek kiskorúak , kárt a szülőkre terheljék.
nempolitizálok
2021. április 05. 19:02
A szülők kifizetik, az nem lesz annyira jó buli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!