Lecserélik a Hajógyári-sziget régi hídjait

2021. április 27. 08:31

Elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K- és a H-híd lecserélésére.

2021. április 27. 08:31
null

Közbeszerzést indítottak a budapesti Hajógyári-sziget hídjainak lecserélésére, jelentette be Facebook-oldalán Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke. Bús, aki korábban Óbuda polgármestere volt, arról írt, hogy a sziget mindkét régi, rossz állapotú hídját lecserélik – írja az Octogon.

„Folytatjuk a korábban megkezdett kulturális fejlesztéseket Óbuda-Békásmegyeren. A kormány támogató hozzáállásának köszönhetően

elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K- és a H-híd kicserélésére. A H-híd fejlesztésével a Fő téren lévő Zichy-kastély, mint a kulturális negyed kapuja, kétszintű gyalogos híddal kapcsolódik össze a jövőben a Hajógyári-sziget központi területével, így a Fő térről, és a Szentlélek térről is könnyen elérhetővé válnak a kulturális negyed galériái, próbatermei, koncerthelyszínei, valamint a jövőbeli éttermek, illetve kávézók” – írja Bús Balázs, a III. kerület korábbi fideszes polgármestere.

A H-híd helyére egy kétszintű gyalogoshidat terveznek,

ami a Fő teret fogja összekapcsolni a szigettel, amiről látványtervet is megosztott a volt polgármester, melyeket a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készített, írják.

Fotó: Látványtervek: Speciálterv Építőmérnöki Kft

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2021. április 27. 10:08
nu ebbol gatepites is lesz
OrangeOrder
2021. április 27. 09:50
" írja Bús Balázs, a II. kerületi korábbi fideszes polgármestere." - III. kerület, kérjük szépen javítani. Öröm látni, hogy megint csak a Fidesz épít és csinál bármi előremutatót. A szocioliberális győztes csapat pedig megint csak pislog és max. akadályozgat, ha tud. Ennyit tudnak.
pollip
2021. április 27. 09:45
Még jó, hogy Karacsonynak nincs köze hozzá. Ha lenne, megakadályozná aztán lehetne úszva vagy csónakon vagy vizibiciklivel közlekedni.
Gullwing
2021. április 27. 09:39
Ezen még én is dübörögtem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!