Kötter Tamás a Fudan-vitáról

2021. április 21. 21:22

Kinek az érdekeit szolgálja Fekete-Győr András és a Momentum? – teszi fel a kérdést Kötter Tamás.

2021. április 21. 21:22
null

„Három dolgot szeretnék tisztázni” – kezdi videóját Kötter Tamás a Fudan Egyetem készülő budapesti campusa kapcsán. Jelen állás szerint a Momentum politikusa, Cseh Katalin az Európai Unióban is mindent megtesz azért, hogy ez a beruházás ne jöhessen létre Magyarországon.

Kötter Tamás szerint mivel a Fudan a világ 34. legjobb egyeteme, a CEU-hoz hasonlítani azért is értelmetlen, mert a CEU nem szerepel ezen a 100-as listán. Hazánk számára Kötter szerint külön nyereség, ha egy elit egyetem campust létesít Magyarországon. 

Az író állítja, hogy a CEU-t nem üldözték el Magyarországról, pusztán annak amerikai képzéseit vitte el az intézmény Bécsbe,

miközben a CEU magyar képzései továbbra is zavartalanul folynak tovább. Kötter Tamás szerint a beruházást támadó Momentum példát vehetne Emmanuel Macronról, és büszke lehetne arra, hogy hazánk hozzá hasonlóan önállóan érvényesíti érdekeit Kínával való tárgyalásai során. „Vajon kinek az érdekeit szolgálja Fekete-Győr András és a Momentum?” – teszi fel a kérdést Kötter Tamás. 

Fotó: Mandiner

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. április 22. 19:28
A Fekete-Győr-féle PRIMITÍVEKNEK semmi helye a magyar politikai éléetben...
tevevanegypupu
2021. április 22. 14:37
Még hogy kémkedni fog a kínai egyetem..akkor Cambridge-be mennének, ha ilyen céljaik lennének..
Belakiss
2021. április 22. 09:47
Köter.
Emporio Ármányi
2021. április 22. 08:31
Vaj valami vajszínű árnyalata annak, amikor a bides bolsevikok komcsizzák a kínai egyetemet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!