Kisebb hiányt szeretne a tervezettnél 2022-ben a Költségvetési Tanács

2021. április 27. 19:03

Matolcsy György jegybankelnök és Domokos László, az Állami Számvevősuzék elnöke is, kedden hozta nyilvánosságra a KT honlapján véleményét.

2021. április 27. 19:03

A Költségvetési Tanács (KT) azt szeretné, ha a kormányzat – amennyiben mód nyílik rá – csökkentené az idei költségvetési hiányt a legutóbb elfogadott módosításhoz képest, egyben javasolta a kormánynak, hogy hasonló módon a 2022-es költségvetési törvénytervezetben megjelölt 5,9 százalékos hiányt is mérsékelje majd, közelítve azt a 3 százalékhoz.

A testület, amelynek elnöke Kovács Árpád, alelnöke Matolcsy György jegybankelnök és tagja Domokos László, az Állami Számvevősuzék elnöke is, kedden hozta nyilvánosságra a KT honlapján véleményét a 2022-es költségvetési  törvény tervezetéről.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2021. április 30. 08:30
Itt van erről a KT harmadik Tagjának Domonkos László ÁSz elnök véleménye... (amivel maxi egyetértek...) https://novekedes.hu/interju/asz-elnok-az-unios-hitelfelvetel-megfontolando-kockazatot-jelent Kiemelnék azonban egy fontos elemet... Azt mondja, hogy ne a hiány mértékét tervezzük be úgy, hogy mennyi lehet maximum (illetve az adósságszabályt betartva kicsit alá tervezzük a következő hiányt, így teremtve tartalékot a költekezésre ha terv szerint alakul gdp, hanem arra az esetre képezzünk tartalékot, ha a gdp a vártnál rosszabbul alakulna, de közben célozzuk be a 3%-ot...
airmax
2021. április 28. 11:02
Teljesen egyetértek a Költségvetési Tanáccsal... Olvastam a részletes cikket a vg.hu-n és a portfolio.hu-n is , de nem tudom ide linkelni mert közben zárolták és csak fizetősen olvasható... :( A növekedés.hu-n megvan de csak kivonatos.. https://novekedes.hu/hirek/asz-tartosan-novelheti-az-allamadossagot-a-nextgenerationeu-alap
olajfa1
2021. április 28. 10:53
Ezzel a "kisebb hiánnyal" az a baj hogy az EU meg "nagyobb hiányt" szeretne, hogy a "gazdaság beinduljon a járvány után"...
files32
2021. április 28. 06:49
Szóval, beszóltag a gecinek, hogy kevesebbet kéne lopni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!