Kihirdették a győztest a ferencvárosi Nagyvásártelep átalakítására

2021. április 28. 08:26

Az évtizedek óta üresen álló csarnokot műemlékvédelmi elvek figyelembevételével kellett újragondolni.

2021. április 28. 08:26
null

Magyar építésziroda terve nyerte a IX. kerületi Nagyvásártelep átalakítására kiírt nemzetközi pályázatot – írta meg a PestBuda. Hozzátették: a Münnich Aladár tervezte, 1932-ben felépült 247 méter hosszú és 42 méter széles csarnokban a leendő Budapest Diákváros beruházáshoz kapcsolódóan a győztes BIVAK stúdió három szinten rendezvénytereket, sportpályákat, kávézókat és klubhelyiségeket képzelt el.

Hangsúlyozták: a kiírás szerint a tervezők egyik feladata a hatalmas, évtizedek óta üresen álló csarnok átalakítása volt, amelyet a műemlékvédelmi elvek figyelembevételével kellett újragondolni.

Kép forrása: BIVAK studio Kft.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. április 28. 11:23
Szakmai oldalakon a nyertesek: https://nagyvasartelep.org/nyertesek http://epiteszforum.hu/kihirdettek-a-diakvaros-nagyvasartelep-tervpalyazat-gyozteset
bunko_jobbos
2021. április 28. 10:03
"rendezvénytereket, sportpályákat, kávézókat és klubhelyiségeket" Én nem tudom, de bármiről olvasok is Butapesten, akkor abból "közösségi tér" meg ilyen baromságok lesznek tömegesen. Mert persze kell ilyen, de biztos, hogy ennyire van igény? Szerencsére azért épülnek házak meg hidak is.
villogókékfog
2021. április 28. 09:33
Megnéztem a pestbuda weblapon a többi képet is. Ott látható az épület jelenlegi állapota is. Szerintem így kell hagyni a vérbuta baranyinak.
Mich
2021. április 28. 09:02
Épül a diákváros - Moslék Geri nagy bánatára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!