Kezdődhet a Jókai tér felújítása a hatodik kerületben

2021. április 12. 12:51

A tér megújítására vonatkozó tervek még az előző önkormányzati ciklusban, 2018-ban születtek.

2021. április 12. 12:51
null

Nyáron kezdődhet a VI. kerületi Jókai tér felújítása – írja a PestBuda. Hozzátették: rendezett pihenőparkot terveznek irodalmi olvasósarokkal, pergolával, sok ülőbútorral. Növényeket, virágágyásokat is telepítenek, kulturális eseményeknek is helyt adó „színpad-helyet” is kap a park. A Jókai tér megújítására vonatkozó tervek még az előző önkormányzati ciklusban, 2018-ban születtek meg a lakossági vélemények figyelembe vételével, három lakossági egyeztető fórumot követően – írja a terezvaros.hu.

Emlékeztettek: a 2019 őszén megválasztott új önkormányzati vezetés már kész terveket kapott és megkezdte a kivitelezés előkészítését.

A tervek figyelembe veszik a meglévő növényállományt,

az értékes fákat, amelyek mellé nagy felületet évelővirág-ágyásokat telepítenek. Megmarad a tér pihenőpark funkciója, de átláthatóbb és rendezettebb lesz.

Új térburkolat, padok, asztalok, kerékpártárolók, irodalmi tematika

Mint írják, az új térburkolatok és az egységes utcabútorok illeszkednek majd a tér múltjához, hangsúlyozzák az irodalmi tematikát. Lesz egy olvasósarok, körülötte zöld háttérfallal, tér középen egy pergolát helyeznek el, alatta asztalokkal, padokkal. Új, egységes megjelenésű padokat, hulladékgyűjtőket, asztalokat, kerékpártárolókat, valamint játszóeszközöket, vízjátékot helyeznek el és közösségi, illetve kulturális eseményeknek is helyt adó „színpadot” is kap a park. A XX. század elejének formavilágát tükröző köztéri illemhelyet is terveznek a térre.

A Jókai tér parkosított része továbbra is időben korlátozott módon lesz használható, ezért kerítés fogja körbe. A park világítása is megújul, esztétikus lámpaoszlop-családok szolgáltatják majd a fényt sötétedés után. A kapcsolódó közlekedési felületek is változni fognak:

minden irányból óránként 30 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe, a parkolás rendezettebbé válik.

Az útpálya térkő burkolatot kap és egy szintre kerül a járdával, összeségében mérséklődik a park körüli forgalom – olvasható a kerület honlapján. A kivitelezésre várhatóan a nyár folyamán kerül sor, írják.

Kép forrása: terezvaros.hu

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. április 12. 13:16
Ezek szerint ezt a beruházást már nem tudták leállítani, nem tudták megakadályozni nagyobb veszteség nélkül. Pedig ha valamin valaha dolgozott a kerületnek Czeglédy, akkor ennek a lehetőségnek az alapos megvizsgálása lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!