Karácsony Gergely megszüntetné a regisztrációt a védőoltásra

2021. április 10. 17:49

A főpolgármester szerint „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte. Elemző cáfolta Karácsony Gergely felvetését.

2021. április 10. 17:49
null

A kormány készüljön fel a regisztráció nélküli oltási programra” – kezdte bejegyzését közösségi oldalán a főpolgármester szombaton, amelyből kiderült:

Karácsony Gergely támogatja az ellenzéki pártok kezdeményezését, hogy „legyen regisztráció nélküli oltás”!

A főpolgármester szerint ugyanis „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte bejegyzésében a városvezető, érvként pusztán azt emelve ki, hogy „továbbra is drámaiak a halálozási adatok”.

A főpolgármester szerint a nyugati példákat kellene követnie a kormánynak

Sok nemzetközi példa van előttünk, hogyan lehet jobban szervezni a tömeges oltásokat

úgy, hogy azzal nem terheljük túl az egészségügyi szakellátást” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely, melyhez „így néz ki Németországban egy tömeges oltóközpont” felirattal még egy fotót is csatolt.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

„Miért kell mindent másolni csak azért, mert nyugati?”

A főpolgármester bejegyzése alatt azonban Deák Dániel politikai elemző komment formájában emlékeztetett

Magyarországon sokkal gyorsabban zajlik az oltás, mint Németországban. Miért kéne másolni azt, ami lassabb?”

– vetette fel az elemző, emlékeztetve Karácsony Gergelyt arra, hogy „ha kihelyeznénk például stadionokba az oltópontokat, akkor is az egészségügyi dolgozókkal kellene elvégeztetni az oltást”, vagyis ez nem csökkentené az egészségügyre nehezedő terheket.

Mint fogalmazott, a különbség a jelenlegihez képest csupán annyi lenne, hogy „nem a megszokott helyükön kéne dolgozniuk, hanem egy új helyen. Ez nem jelentene érdemi tehermentesítést számukra, sőt plusz terhet jelentene” – szögezte le az elemző.

Az oltások jól szervezettek, egy-egy (egyébként minden országban előforduló) negatív példától eltekintve teljesen rendben zajlik az oltások beadása, ráadásul az EU-n belül az egyik leggyorsabb”

– hangsúlyozta, kiemelve, hogy:

a halálozási adatok sem az oltási programmal függnek össze, éppen annak gyorsasága fogja megakadályozni, hogy további emberek haljanak meg”.

A elemző emlékeztetett arra is: „nem így lenne, ha a baloldali politikusok javaslatai alapján nem rendelt volna az ország keleti vakcinákat, akkor több százezer emberrel kevesebb lenne védett, így halálos veszélynek lennének kitéve”.

Majd hozzátette: „Németországgal példálózni azért is érdekes, mert a németek sem elégedettek a lassú, német oltási programmal, ami meg is látszik a kormány és a CDU/CSU támogatottságán, ami (egyéb okok miatt is) gyakorlatilag zuhanórepülésben van.”

Karácsony Gergely eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

Címlapképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 11. 20:03
Ez az alak szerintem nő. A feleségemnél van az, hogyha valamit nem tud megcsinálni, az más hibája, viszont ha én nem tudok valamit megcsinálni, az az én hibám. Ha én javasolok valamit, az biztos, hogy úgy nem jó, de nem mondja meg, hogy milyen legyen, csak ne ilyen, ha ő javasol valami képtelenséget, amit nem tudok megcsinálni, az az én hibám, ha esetleg javasolok valamit, hogy valahogy össze lehessen hozni, akkor folyton csak kötözködök, meg keresztbe teszek. Ha valami működik, mindig van egy fasza ötlete, ami biztosan nem működik, ha elhárítom, az én hibám, ha megcsinálom és tényleg nem működik, akkor szarul csináltam, az én hibám. Persze az ember huszonX év házasság után derűsen kezeli az ilyen faszságokat, de Gercitől - na jó, az eddigi mutatványa alapján nem - meglepő. Átszervezné az oltási pontokat, belenyúlna a regisztrációba, tök hülye, de tudálékoskodik.. ez egy nő. Tuti.
harcimarci
2021. április 11. 12:20
Baszki, Karácsony, ha rajtatok múlna, stadionok sem lennének.
győri polgár
2021. április 11. 10:59
Gyönyörű a képen a német oltópont. De feltennék egy találós kérdést. Mi hiányzik a képen látható oltópontról ?
rókabácsi
2021. április 11. 10:59
érzik vesztüket! és állandóan minden ellenkezőt javasolnak meg gondolatlanul! mint a kormány tesz! teljesen mindegy miről van szó! csak az ellenkezője értelmetlenül, mert nincs mondani valójuk! mot, hogy fletó megkapta az első hatalmas pofont, jakabtól! megelőzték őket! és most totál szarban vannak! csak egy példa: az atv-ben az okos ellenzéki pusztai erzsi azt mondta azért nem regisztrálnak, hogy ne tudják meg az adataikat! ekkora baromságot nem látott a világ! hát a taj szám alapján ami kell az oltáshoz! mindent tudnak! össze vissza baromságokat mondanak! mert tudatosan tudják, hogy rengeteg ember nincs tisztában a valósággal és meg lehet őket vezetni!m nagyon komolyan erre figyelni kkell! és tudatosítami az emberekben, hogy átverik félre vezetik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!