Igor Matovic Budapesten tárgyal Orbán Viktorral az orosz vakcinákról

2021. április 09. 14:29

Szlovákia volt kormányfője a közösségi médiában jelentette be, hogy pénteken Budapestre utazik, hogy Orbán Viktor kormányfővel és Szijjártó Péterrel tárgyaljon.

2021. április 09. 14:29
null

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V-vakcinát az orosz fél szerint.  Az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) csütörtökön a Twitteren jelentette be a hírt.

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, volt miniszterelnök a közösségi hálón megerősítette: az RFPI „arra kért bennünket, hogy adjuk vissza a Szputnyikot és bontsuk fel a szerződést”.

A Paraméter azt írja, „a jelenlegi pénzügyminiszter éppen csak megérkezett Moszkvából és már megy is Budapestre, hogy

Matovic korábban a Facebook-oldalán is jelezte, szívesen leírná őszintén a Szputnyik-ellenességgel kapcsolatban, hogy „milyen disznóságokra képesek egyesek piszkos céljaikért, de egyelőre inkább azt akarja elérni, hogy Szlovákia ne essen el végérvényesen az orosz vakcinától”.

Matovic állítása szerint félmillió szlovák csak az orosz vakcinát fogadná el, és az ország tömeges immunizálása ezen emberek nélkül elképzelhetetlen. 

Matovic még miniszterenökként „Szlovákia barátjának” nevezte a magyar külügyminisztert, és elismerte, hogy Szijjártó Péter segített neki beszerezni az orosz vakcinát és ő látta el a szükséges információkkal, küldte el neki az orosz gazdasági miniszter elérhetőségét. A Szijjártó-Matovic-sajtótájékoztatót itt nézheti élőben

Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2021. április 09. 15:16
Akárhová is kerül az a szállítmány, én már nem bíznék benne, hogy rendesen volt hűtve, miután kiderült, hogy vissza kell adniuk..
Gullwing
2021. április 09. 15:11
Ott is a ballibcsik a szarkeverők, mint nálunk, folyamatosan az orosz vakcina ellen lázítanak. Ne feledjük a közös országukban ellették a jurova nevű szarkupacot, van hagyománya ott is a mosléknak.
luisbathhelena
2021. április 09. 15:01
1. Újra pitizik az OGYEI Szputnyik dokumentációért amit nem kaptak meg teljesen az oroszoktól 2. Az egész mögött az van h az oroszok nem akarják ellenséges kezekbe adni a vakcinát. Márpedig a szlovák kormányban vannak bőven CIA ügynökök. 3. az oroszok presztízs okokból nem akarnak balhét a vakcinájuk körül-ennyit nem ér az a mennyiség amit a tótoknk adnának el.
sozlib_abschaum
2021. április 09. 14:56
Na ilyen lenne a helyzet Magyarországon is, ha a moslékkoalíció lenne hatalmon. Teljes káosz! Egyébként a tótok adják oda a magyar kormánynak a vakcinát, akik a felvidéki magyarokat beoltatnák velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!