Harmadik adag is kellhet a Pfizer-vakcinából

2021. április 16. 12:33

A Pfizer elnök-vezérigazgatója szerint lehetséges, hogy az embereknek majd minden évben be kell oltatniuk magukat a vírus ellen.

2021. április 16. 12:33
null

A Pfizer amerikai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját beadatóknak valószínűleg egy harmadik adagra is szükségük lesz az elsőt követő 6-12 hónapon belül a védettség fenntartása érdekében – közölte a vállalat elnök-vezérigazgatója csütörtök este a CNBC amerikai tévének nyilatkozva. Albert Bourla hozzátette: sőt, lehetséges, hogy az embereknek majd minden évben be kell oltatniuk magukat a vírus ellen.

„Egyébként meg a vírusvariánsoknak döntő szerepük lesz. Nagyon fontos minimálisra csökkenteni azoknak az embereknek a számát, akik ki vannak téve a vírusfertőzésnek” – jegyezte meg.A Pfizer februárban bejelentette: vizsgálja egy harmadik adag oltás beadásának hatását arra az esetre, ha bebizonyosodna, hogy szükség van rá.    

A Moderna-vakcinából is kelleni fog a harmadik adag

A Pfizer amerikai konkurense, a Moderna, amely szintén mRNS típusú vakcinát fejlesztett ki a koronavírus ellen, szintén bejelentette nemrég, hogy teszteli egy harmadik adag hatását. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyártó vakcinájának hatékonysága 94-95 százalékos.    

A Pfizer a BioNTech német biotechnológiai céggel közösen fejlesztette ki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcináját, amelyből az Európai Unió további 1,8 milliárd adagot tervez vásárolni 2022-2023-ban.

(MTI)

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2021. április 16. 21:49
Na még hány bőrt akarnak lehúzni? A skalpunk nem kell?
Harangláb
2021. április 16. 18:22
Bussines as usual...Persze előtte fikáztatták a kínait, meg az oroszt...
barnabibambi
2021. április 16. 17:15
Persze isten barmai nyomassatok be ezekből a xarokból13 ADAGOT AKKOR LEGALÁBB A TÚLVILÁGON RÁJÖTTÖK HOGY MEKKORA ÖKRÖK VAGYTOK!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 16. 16:57
Most olvastam mennyi osztalékot ad a Bayer részvényenként, meg a tavalyi növekedési mutatóikat. A Pfizer gondolom a harmadik oltást ingyen adja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!