Czeglédy: Nem én vagyok az ördög ügyvédje

2021. április 09. 13:28

A zsarolási ügyben hét ember ellen folyik nyomozás.

2021. április 09. 13:28
null

A rendőrség kihallgatta csütörtök este Czeglédy Csabát az egyik olyan ügyben, amely Borkai Zsolt és befolyásos barátainak az adriai hajóútja miatt indult – írta meg a hvg.hu. Az egykori győri polgármester lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor „Az ördög ügyvédje” nevű blogon szexvideórészletet, illetve gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóló információkat tettek közzé. Bár Borkait újra megválasztották, később lemondott.

Miután az „ördög ügyvédje” elkezdte közölni a szaftos részleteket a hajóútról, az érintettek

A hvg.hu birtokába került jegyzőkönyv szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg „Az ördög ügyvédje” nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették. A rendőrség szerint ezzel Czeglédy segítséget nyújtott abban, hogy a Facebook-oldalon megosztott weboldalakat és ezáltal a szexfelvételeket a megyei Facebook-felhasználók megismerjék, ezért őt

bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségéve, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

Czeglédy szerint a gyanúsítás szerinti cselekmény több okból sem tényállásszerű. A politikus arra hivatkozott, hogy a gyanúsításból sem az nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette, sem az, hogy mikor. Azt is vitatja, hogy a hajóút résztvevőit jelentős érdeksérelem érte volna. Czeglédyt arról is kérdezték, tudja-e, ki kezelte az Ördög ügyvédje weboldalakat. „Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát” – reagált erre a DK-s politikus.

 

Fotó: Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc a bíróság folyosóján, MTI

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. április 10. 10:51
Nem hát. Te egy kretén vagy, aki élvezi, hogy kretén.
SwordFish
2021. április 10. 08:33
Tehát te vagy az.
The Loner
2021. április 10. 06:45
Azért, hogy az itt soros zsoldban bérkommentelő sok neomarxista libernyák f@sz , mit te is, meghallja.
Armageddon
2021. április 10. 06:22
Értelmes, tiszta válasz. Köszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!