Lemond Borkai Zsolt

2019. november 06. 10:25

Lemond győri polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt. „Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget” – hangsúlyozta a politikus.

2019. november 06. 10:25

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatnia város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről. „Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget” – hangsúlyozta a politikus.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben. „Ma én vagyok a célpont, holnap más lesz, amíg a hazug hírterjesztésnek, tényként feltüntetett rosszindulatú feltételezéseknek senki sem szab határt. Ne gondolják, hogy ez egy ember bosszúja, nem létezik ördög ügyvédje. Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek” – áll a levélben.

Borkai Zsolt szerint „egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen”. Úgy fogalmazott: amit valóban tett, arra nem büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnie, aki emiatt csalódott benne. „Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom” – fűzte hozzá.  „Sportember vagyok, sohasem drogoztam és korrupt sem vagyok. Az említett utazáson saját költségen vettem részt, ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam” – szögezte le.

Hozzátette: eddig nem mondott le, mert azt szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. „A kitartáshoz az erőt az adta, hogy mindannak ismeretében, ami rólam egyelőre büntetlenül megjelenhetett, és ami egy kivételével hazug mocskolódás, olvasták, látták az emberek, mégis bizalmat szavaztak nekem” – írta.

Borkai Zsolt kitért arra is, a politikai ellenfelei a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak őt, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, "húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat". Hozzátette: az elmúlt időszakban nemcsak ő, hanem családtagjai is céltáblává váltak, ennek pedig a jövőben nem szeretné kitenni őket. „Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre” – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: 2006 óta hatalmas utat tettek meg, „Győr Magyarország egyik gazdasági bástyája” lett, a város fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Levelében Borkai Zsolt a győrieknek megköszönte az elmúlt 13 évet, a képviselőknek és a munkatársainak pedig a város fejlődéséhez nyújtott támogatást.

Borkai Zsoltra október 13-án a győri szavazók 44,3 százaléka voksolt, a polgármestersége pedig dupla újraszámolás után vált jogerőssé. Az exfideszes polgármester a múlthét kedden, amikor a győri képviselők hivatalosan megkapták a megbízóleveleiket, nem volt jelen. Saját megbízólevelét csak csütörtökön vette át. Akkor azt mondta: „Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot”.

A jogszabály szerint az időközi polgármester-választást az illetékes választási bizottságnak kell kitűznie, a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre. A választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

(Index; MTI)

Összesen 469 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 10:31
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
gyaloggos
2019. november 08. 09:44
SÚLYOS, igen-igen súlyos hiba! NEM kellett volna engedni az OSTOBA ELLENZÉK provokálásának, hőbörgésének!
kishegyi
2019. november 07. 06:51
Kérdezték tőlem, miért szavaztak a győriek Borkaira (ha kis mértékben is)? Azért, mert több a sütnivalójuk, mit másoknak. A Fidesznek időre volt szüksége, nehogy az legyen, ami pl. Mohácson bekövetkezett, jó jelölt híján az a DK-s nő kaparintotta volna meg a várost, aki már évek óta ácsingózik a vezetői székért, de mindenki tudja, aki olvas a sorok között, hogy "nem neki való vidék ez". Borkai (egy elkényeztetett, nyegle olimpikon, ezt is mindenki tudta), nem mondott le első körben, hogy a Fidesznek legyen ideje felkészíteni, kigondolni egy alkalmas jelöltet az időközi választásokra. Nemrégiben láttuk, hogy Szíjjártó (szintén győri) járt Győrben (a bencéseknél), ami a hírek között nem igazán szerepelt. Mit gondoltok, miért? Mi pedig megyünk ismét szavazni, ha kell. Jó lenne, ha az ellenzék nem rugózna most már ezen, pofátlanul követelőzve, hanem pl. lemondatják a gerinctelen, sunyi kis új polgijukat Mohácson, a velejéig undorító Wittinghoffot Budaörsön és követik a jó példát! Meg főleg elkezdenek már nem osztani a zsákmányt, hanem nekiállni dolgozni a kerületekben és a városokban! Itt az idő efftársak!
robipecs
2019. november 06. 23:39
Nem ismerem közelről a győri közéletet, de így távolról nézve tartok tőle, hogy Borkain kívül nincs nagyon más "erős ember" a helyi Fideszben. Ez pedig azt is jelenti, hogy a ballib casting, az új polgármester-jelöltre vonatkozóan megint eredményes lehet. Nem lesz ez olyan sima, mint sokan hiszik, hiába narancssárga Győr, nagyon picin múlott Borkai győzelme is. És ebben benne volt a neve, az olimpiai arnya és minden. Szóval, tartok tőle, hogy Győr is eleshet, ami a polgármesteri mandátumot illeti. Akiltosz írta: Hamarabb kellett volna. Borkai százalékban mérhető károkat okozott a kormánypártok jelöltjeinek. Az ilyenektől azonnal meg kell szabadulni, különben a jobboldal sem jobb semmivel mint a libsik. - erre semmilyen bizonyíték nincs, sőt a számszerű eredmények azt mutatják, hogy a legtöbb helyen, így Pécsett is növekedett a Fideszre jött szavazatok száma. Pécsett konkrétan 35%-kal (!) többen szavaztak a polgármester jelöltre, mint 5 éve, most mégis kevés volt. (14 ezerrel nyert a korábbi fideszes pm., most Vári Attilára 21 ezer föltött jött). Szóval ne mantrázzuk ezt, hogy "Borkai tehet róla", mert ez egy marhaság. Mindössze annyi történt, hogy a korábban szétaprózódó ballib szavazatok ismét összeálltak, ahogy legutóbb 2006-ban tették, csak ezt már elfelejtettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!