Az Országgyűlés elé kerül Vona Gábor kezdeményezése

2021. április 22. 15:57

A külföldön dolgozók levélben történő szavazásáról tartott népszavazást Vona Gábor alapítványa.

2021. április 22. 15:57
null

Március elején jelentette be Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, hogy online népszavazásba kezdenek: a külföldön dolgozók levélben történő szavazásáról kérdezték meg az embereket.

A kezdeményezéssel kapcsolatban csütörtök kora délután újabb tájékoztatót tartott Vona Gábor. Elmondása szerint Április 7-én több mint 22 ezer ember részvételével lezajlott az online szavazás, amelynek eredménye szerint az emberek

  • 95,2 százaléka támogatta,
  • 4,8 százaléka nem támogatta a javaslatot.

Vona szerint egy megosztó, de fontos ügyben sikerült konstruktív társadalmi vitát lefolytatni, majd a szavazás segítségével fel lehetett mutatni egy nagy társadalmi igényt a levélszavazással kapcsolatban. 

A tájékoztatón jelen volt az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt is, aki azt mondta: örömmel viszik kodifikált törvényjavaslat formájában az országgyűlés elé ezt a javaslatot. Bencsik János, a Polgári Válasz elnöke, országgyűlési képviselő szintén támogatja azt, hogy a külföldön élő magyarok levélben is szavazhassanak.

Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. április 23. 06:28
És akkor legalább Kádár is szavazhatna, meg a többi halott.
Sir K
2021. április 22. 18:51
Ahogy az USA-ban. Egyébként Vona Gábor egy politikai tényező???
nyugalom
2021. április 22. 17:12
Hogy is van ez? Fegyőr, fletó?
nyugalom
2021. április 22. 17:11
22 ezer ember nem dönthet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!