A kényelmes és biztonságos világ, ami Európában a második világháború után létrejött, lassan a végét járja

2021. április 11. 20:10

Ahol bölcsészek, filozófusok, eszmetörténészek, társadalmi kísérletezgetők jutnak hatalomra, ott a mindennapok nyugalma belefullad a káoszba.

2021. április 11. 20:10
Pozsonyi Ádám

„Egyre inkább látszik, hogy az a lakályos, kényelmes és biztonságos világ, ami Európában a második világháború után, főleg a 60-70-es években létrejött, lassan a végét járja. Mert az ideológia mindjobban beleavatkozik a mindennapi életbe, és ahol az ideológia teret nyer, ott kiszorítja a józan értelmet.

Ahol bölcsészek, filozófusok, eszmetörténészek, társadalmi kísérletezgetők, és igazabb világ hívők – akár tradythyo, akár világszabadság – jutnak hatalomra, ott egy idő után nem működik a lift, csöpög a csap, a kerékpárokat hibásan szerelik össze, a buszok nehezen indulnak, ha indulnak, lerohadnak, és a mindennapok nyugalma belefullad a káoszba.”

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. április 12. 13:46
No meg a háború utáni világ a "győztesek" által totálisan meghamisitott valóságra épült.(kb olyan durván,mint a hamis képen a Semlyén "lelőtte " gólyák.) Mostanság-amint az eldugult wcben-jön visszafelé ,es úszik fel a szar 1000el..
popzene
2021. április 12. 07:04
"Ahol társadalmi kísérletezgetők jutnak hatalomra, ott a mindennapok nyugalma belefullad a káoszba." Így van. Pont ez zajlik napjaink Magyarországán.
hátakkor
2021. április 12. 07:03
Az izmusok a gondolkodni restek mankói.
mustarharmas
2021. április 11. 23:57
Ja, túl sok a humán értelmetlenségi a közéletben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!