Szerdán újabb 100 ezer adag kínai oltóanyag érkezik

2021. március 15. 20:10

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy hazánk a második helyre lépett előre az Európai Unióban.

2021. március 15. 20:10
null

Szerdán újabb 100 ezer adag, koronavírus elleni kínai oltóanyag érkezik Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban Magyarország. A Kínából rendelt oltóanyagból az első 1 millió már a szállítási határidő előtt 20 nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is. A szállítógép néhány órán belül indul és szerdára 100 ezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre.  

Szijjártó Péter megjegyezte: ezt a 100 ezer oltóanyagot a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le. Legutóbb múlt csütörtökön érkezett kínai Sinopharm-oltóanyag, 450 ezer adagnyi.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 16. 08:56
Nagy szükség van rá...
states
2021. március 16. 01:45
Hajrá keleti vakcinák, minden jel szerint jobbak, mint a nyugatiak, a komcsinácikat ezért is kerülgeti a laposguta.
az ember
2021. március 16. 00:54
"Engedélyezetlen kínai vakcina: előbb a kormánytagokat oltsák be!" követelte fegyőr januárban. "Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy a magyar miniszterelnök – csak azért, hogy baráti diplomáciai üzenetet küldjön keleti diktatúráknak – a kínai és orosz vakcinák mellett kampányol, az Európai Unió teljes ignorálásával." írta Fegyőr.
civis72
2021. március 15. 23:06
ez legalább nem kell az igazhitű dékásoknak ...kár beléjük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!