SZDSZ 2.0 szövetségnek nevezte az ellenzéki összefogást az ISZOMM elnöke

2021. március 12. 11:35

„Ez egy neoliberális hatosfogat, amely a tőketulajdonosok érdekeit képviseli” – mondta Huszti Andrea.

2021. március 12. 11:35

„Mind a 106 körzetben indít jelöltet az ISZOMM, Szanyi Tibor pártja”nyilatkozta a Kossuth rádióban Huszti Andrea pártelnök.

„A Fidesz–KDNP mellett egy SZDSZ 2.0 szövetség rajzolódik ki, ami jobbra nyitott, balra zárt polgári-liberális szövetség. Ez egy neoliberális hatosfogat, amely a tőketulajdonosok érdekeit képviseli” – érvelt a politikus.

A baloldali párt szerint Magyarországon egy ideje a politikai elitek egymást akarják leváltani, ahelyett, hogy a dolgozókkal foglalkoznának. A pártelnök szerint a válság miatt százezrek kerültek veszélybe, az ISZOMM-nak ők a célcsoportja. Huszti Andrea szerint a munkásokat kell képviselniük.

A bizonytalanok, a kiábrándultak, akik nem találnak baloldali alternatívát: őket célozzák meg, a Publicus Intézet szerint pedig már egy százalékon állnak. A 106-ból eddig tíz jelöltet jelentettek be, havonta folytatni fogják az indulók bemutatását. Azért dolgoznak, hogy az ötszázalékos küszöböt elérjék, hogy legyen egy „vegytiszta baloldali frakció” az Országgyűlésben. Huszti Andrea szerint a szociális válságot így lehet csak felszámolni. Kétszázötvenezres minimálbért és ötvenezer forintos családi pótlékot is ígérnek, amennyiben kormányra kerülnek – hangzott el a műsorban.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. március 12. 13:52
Ezekszerint Szanyit nem vették be. Amúgy Szanyi szerintem pontosan ugyanolyan hazaáruló mint a többi hasonszőrű, de nagy problémája, hogy bebaszva értelmesebb mint a legtöbb ballibsi képviselő. Gyurcsány pedig nem kockáztat.
Tőzeg Áfonya
2021. március 12. 13:41
Andrea, ha 3-4 % - ot elvesztek a moslékosoktól az már jó. Amiaz SZDSZ 2.O-át illeti az már nagyon lerágott csont. Megkapta az LMP, Együtt, Liberális Párt, Párbeszéd és a Momentum is. Abban igazad van hogy átfedés előfordulás és a szemlélet is hasonló.
rollotomasi
2021. március 12. 13:16
Még mindig párás lesz a tekintetem, ha eszembe jut, hogyan csicskáztatta a törpepárt SZADESZ a nagytestvér Maszopot. A várható hatpárti moslékkoalíciós szivárványganbanghez képest viszont ez egyszerű szűzlány beavatás volt csak, tisztázott nemi szerepekkel.
Wendriner
2021. március 12. 13:10
Szomorúan kell megállapítanom , a kapitánynak igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!