Rusvai Miklós: Májusra már biztonságban lehetünk

2021. március 25. 19:07

A virológus szerint ezekben a napokban tetőzik a járvány, áprilisban erős csökkenés várható – hangzott el az ATV műsorában.

2021. március 25. 19:07
null

Rusvai Miklós szerint szennyvíz-adatok nagyon biztatóak, áprilisban erős csökkenés várható és ha így halad az oltás, akkor május elejére elérhetünk egy olyan átoltottságot, amely már biztonságot jelenthet – hangzott el csütörökön az ATV Start című műsorában. 

A műsorban elhangzott, hogy 272-en vesztették életüket az elmúlt nap. Korábban a szakember 250 körülire becsülte a napi halottak számát, de jelezte,hogy ennél magasabb is lehet a végső szám.

A virológus szerint „a 11. heti szennyvíz-adatok nagyon biztatóak olyannyira, hogy az országos tiszti főorvos vissza is küldte újabb vizsgálatra a mintát” – mondta a műsorban Rusvai

– hangoztt el. 

Rusvai szerint „május végére levehetjük maszkot és attól kezdve elfelejthetjük nyárra a koronavírust, pont mint tavaly”. ​

A virológus szorgalmazza a pedagógusok oltását az iskolanyitás előtt, de mint mondja „ez politikai döntést igényel”.

Rusvai szerint ilyen tempóban még legalább három hét, mire a beadott oltások immunizáló hatása kifejtődik. Elmondta, ilyen módon az idősebb korosztály már immunizálva van, ezért is terjed a vírus a fiatalabb korosztály körében.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 26. 09:08
ÚGY LEGYEN! Remélem ez a jóslat igaz lesz, nem úgy mint a többi szakvélemény.
rovan
2021. március 26. 04:44
Ezzel meg kell tanulni együttélni. Ahogy mindig is volt.
rovan
2021. március 26. 04:42
Amíg a világ áll vírusok lesznek és emberek halnak meg.
rovan
2021. március 26. 04:41
Nem, soha nem lehetünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!