Rusvai Miklós: Magyarországon nem lesz negyedik hullám

2021. március 29. 18:15

Ahol a minimum 70 százalékos átoltottság kialakul, nem lesz negyedik hullám, de az EU számos országában lehet – vélekedik a virológus.

2021. március 29. 18:15
null

Rusvai Miklós virológus az ATV Híradójának azt mondta: „Részleges nyitás már lehet mondjuk két-három hét múlva is, erről már a miniszterelnök is beszélt. A teljes nyitás ugyanakkor szerinte leghamarabb május végén vagy júniusban lehetséges. Ha a szennyvízadatok kedvezőek lesznek, akkor április közepén jöhet egy könnyítés.”

A víruskutató reméli, hogy júniusban az üzletek, rendezvények, meccsek látogathatóak lesznek, és közterületen nem kell majd maszkot viselni. Ebben véleménye szerint az időjárás is segíteni fog, az átoltottság növekedésével pedig a járványügyi mutatók is szeptemberi szintre csökkenhetnek vissza. 

Rusvai úgy fogalmazott: 

Ahol az átoltottság megfelelő lesz, és minimum 70 százalékos átoltottság kialakul, nem lesz negyedik hullám, de az EU számos országában lehet.”

Kép forrása: YouTube

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. március 31. 11:05
Ha Viktoron múlik, még ötödik hullám is lesz.
Szotyola
2021. március 29. 22:13
Na. Gyorsan el is rejtette a Mandi a fősodorból a cikket, hogy ne lehessen egykönnyen rátalálni. Vajon miért? (költői kérdés)
Szotyola
2021. március 29. 21:34
"Ha nem jelenik meg egy radikálisan új mutáns, akkor szerintem Magyarországon harmadik hullám után negyedik hullámmal nem kell számolni." Eddig még említés szintjén sem hallottam a negyedik hullámról, meg radikálisan új mutánsokról, de ezek szerint komolyan benne lehetnek a pakliban, ha már elkezdik hozzászoktatni a gondolathoz a jó népet.
barnabibambi
2021. március 29. 20:18
Az ész nélküli nyári nyitás még katasztrófálisabb lesz mint a balkáni kirándulás okozta katasztrófa.DE még durvább lehet ha megjelenik és kaszál az angol mutánsnál is veszélyesebb új mutáns vírus !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!