Tízmilliókat költött ügyvédi megbízásokra Erzsébetváros

2021. március 17. 08:26

A legtöbb megbízást a Czeglédy Ügyvédi Iroda kapta, de a pénzből jutott bőven a DK-s, MSZP-s holdudvarnak is.

2021. március 17. 08:26
null

A Magyar Nemzet összesítése szerint míg 2019 őszén a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat 23,1 millió forintot költött jogi költségekre, addig 2020-ban ez az összeg már legalább 119,67 millió forintot tett ki. Ez az összeg több mint a duplája annak, amennyit az előző, fideszes városvezetés költött jogi megbízásokra évente.

A költségek legjelentősebb része a Czeglédy Ügyvédi Iroda megbízásaiból tevődik össze:

három szerződés szerint összesen 47,7 millió forintot fizetett ki nekik az erzsébetvárosi önkormányzat

különböző feladatokra 2020-ban. Czeglédyék vitték például a sajtó-helyreigazítási ügyeket, valamint átvilágították az előző kerületvezetés által kötött megbízásokat. Mindemellett az ügyvédi iroda számos egyéb területen is segédkezik: az önkormányzat ellen – és általa – indított perekben képviseli, okiratokat szerkeszt, véleményez, munkajogi tanácsokat ad és még hosszan lehetne sorolni feladatait. A lap úgy tudja, hogy az önkormányzat épületében Czeglédyéknek külön irodahelyiségük is van.

A pénzből jutott bőven a DK-s, MSZP-s holdudvarnak is. Esetenként Litresits András MSZP-közeli ügyvéd jár el olyan ügyekben, amikor a Czeglédy Ügyvédi Iroda valamiért akadályoztatva van. Több mint tízmillió forintos megbízást kapott a Bálint, Kállai és Kende Ügyvédi Iroda. Érdekesség, hogy ennél az ügyvédi irodánál is dolgozik

Hankó Faragó Miklós, a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok igazságügyi államtitkára, Szombathely volt országgyűlési képviselője,

aki Czeglédy Csaba ügyvédje volt az ellene folyó büntetőeljárásban. Hankó Faragót azután zárták ki az eljárásból, hogy kiderült, összeférhetetlenség áll fenn, mivel az eljárás korábbi szakaszában már részt vett egy tanú képviseletében. Szintén komolyabb összeget kap a HGBV – Szabó Ügyvédi Iroda, amelynek már az előző városvezetéssel is volt szerződése. Az irodát két szerződésért összesen 22,8 millió javadalmazás illette meg.

 

Nyitókép: Czeglédy Csaba a bíróságon, mellette Gyurcsány Ferenc, MTI

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2021. március 17. 22:53
Ó szent együgyűség, mondá vala Husz János a máglyán...
Ernie Pantuso
2021. március 17. 16:17
Az ügyvédi kamara hogy nem függesztette fel nem csak őt hanem az irodáját? Azért ez nem egy kabátlopási per amibe belekeveredett.
Gombóc XVI. Artúr
2021. március 17. 13:07
Vajon Pártunk és Kormányunk mennyit költött erre az haveri körből való ügyvédi irodáknak?? Csak a teljesség kedvéért erről is írhatna a kedves szerző...
SigSauer
2021. március 17. 11:12
Nem is értem, hogy lehetünk ennyire töketlenek? Miért van ez a majom még szabadlábon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!