Oltási útlevél: lesz, de minden más bizonytalan

2021. március 01. 12:00

Görögország már kiadta saját oltási útlevelét, és ajánlást küldött erről Brüsszelbe is.

2021. március 01. 12:00
null

Egyre több az oltási útlevél, és egyre kevésbé világos, mi szerint ítélik majd meg egymáséit az egyes államok, számol be az Euronews. Egyelőre úgy néz ki, leginkább a vakcina típusától függ, hogy elfogadják-e az igazolványt a határőrök. Úgyhogy a magyar hatóságok ezt az adatot nem szerepeltetik a védettségi igazolványon.

Felső-Bajorországban is van már ilyen – egyelőre szimbolikus – dokumentum, még nem jogosít semmire, de a hatóságok azt ígérik, hamarosan meglesz hozzá az adminisztratív háttér. Úgyhogy az önkormányzatok el is kezdték szétküldeni az igazoló kártyákat mindazoknak, akiket már beoltottak.

Az Unióban videócsúcs volt a héten, az oltási kampány hatékonyabbá tételére kerestek megoldást, de az oltási igazolásról is volt szó. Több tagállam is sürgette, hogy legyen uniós, vagyis a közösségen belül mindenütt érvényes oltási útlevél. A többség azonban még korainak tartja, hogy erre támaszkodva feloldják az utazási korlátozásokat. Még mindig nem tudni, fertőzhetnek-e a beoltottak. És feszültséget teremt, hogy egyelőre csak keveseknek lenne ilyen mentességük.

Görögország viszont nem vár a többiekre, kiadta saját oltási útlevelét, és ajánlást küldött erről Brüsszelbe is.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2021. március 01. 21:02
Green card: a fasiszták színe újabban a zöld :)
man-díner
2021. március 01. 16:28
Nem kell ide vakcina igazolvány. Csak bemondod, hogy Szír vagy, és tárt karokkal vár Nyugat-Európa.
még fokozza
2021. március 01. 13:04
A kínai és orosz vakcinaútlevelet nem fogják elfogadni.
zara
2021. március 01. 12:37
idióták... aki védekezni akar az tud védekezni , aki nem azt hagyják békén... ifr-halálozási ráta 0.3% vakcina 95%védettség ebből köv. h ha valaki oltva van 0.015% esélye van h meghaljon ami semmi...influenza hetede... az egész digitális kontrollról szól...következő lépés bárhova mész be kell jelentkezni az app QR kódon keresztül(lásd izrael, kina), utánna csak digitális pénz lesz appon keresztül(lásd kina) stb... persze a te érdekedben... ja és már rég megvan a bll gates globalID app https://youtu.be/8alro6mjcsU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!