Nem vállalták a felelősséget a jobbikosok a füstgránátért

2021. március 04. 12:52

Az incidens miatt milliós kár keletkezett, a párt azonban eltolta a felelősséget.

2021. március 04. 12:52
null

Mint ismert, füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán, miután beindult egy füstgránát a Jobbik szakértőjének kezében. A füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer, az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett.

A Jobbik közleményben reagált az incidensre, állításuk szerint kollégájuk vétlen, és hozzátették, hogy „az Országgyűlés Irodaháza az Országgyűlési Őrség által védett létesítmény, szigorú beléptetési rendszerrel – érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen. A vétlen fiatalok tanúkénti meghallgatása folyamatban van.” 

A Drót.info értesülése szerint a jobbikos szakértő, bizonyos Szabó Bence hozta működésbe a füstgránátot, az incidens után a közösségi oldalait sietve elérhetetlenné tették. Hozzáfűzték: az irodaházba betérő képviselőket hivataluk miatt nem vizsgálja át az Országgyűlési Őrség – ehhez nincs is joguk –, így a párt érvelése ingatag lábakon áll.

A rendőrség a rongálás miatt nyomozást indított a füstgránátos eset kapcsán.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. március 04. 17:51
Mikor a legveszélyesebb a kobra? Ha ráütnek Jákobra. Lehet erre gondolt Gyurcsány amikor a kétjegyű legnagyobb prímszám a 11 kígyózott neki.
certus
2021. március 04. 17:41
A baloldal soha, semmiért nem vállal felelősséget. Cinikus, gyáva alakok.
kronosz85
2021. március 04. 17:38
De meglepő. Biztos a fidesz tette oda kibuszásból!
pitypang1125
2021. március 04. 17:25
Levonni a jobbik pártfinanszírozásából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!