Nagy tőkével rendelkező üzletemberek állhatnak a Telex mögött, állítja a Riporter

2021. március 29. 14:13

A mikroadományokból nem tud megélni egy ekkora hírportál, a műsor információi szerint Mesterházy Ernő és Jaksity György támogathatja.

2021. március 29. 14:13
null

A PestiTV A Riporter című műsora a Telex tavalyi megalakulásának és a finanszírozásának járt utána. Mint köztudott, az új hírportált az Indexből tavaly július végén távozó újságírók hozták létre néhány hét alatt – a Telexet kiadó cég, a Van Másik Kft. augusztus végén jött létre –, ami azt valószínűsíti, hogy a tervek már korábban készen voltak – állítja a műsor.

A Telex munkatársai azt mondják, az olvasóktól származó „mikroadományokból” tartják el magukat, de biztos, hogy ez nem elég a portál finanszírozására – véli A Riporter. Így igaz lehet, hogy emellett nagyobb tőkével rendelkező baloldali üzletemberek is feltűnnek a Telex mögött. A Riporter információi szerint egyikük Mesterházy Ernő, Demszky Gábor egykori főpolgármester tanácsadója lehet, aki a BKV-ügy egyik gyanúsítottja volt. Az üzletember jelenleg Indonéziában üzemeltet luxusingatlanokat, de nem tudták elérni a riport készítői. A Pesti TV úgy tudja, a másik mecénás a tőzsdeguru Jaksity György, ám ezt az üzletember nem erősítette meg a műsor készítőinek.

A Telex tulajdonosa a Van Másik Kft., ezért A Riporter felkereste a cég vezető tisztségviselőjét. Kárpáti Márton azt mondta, nem tud róla, hogy áll-e a cég mögött nagyobb tőkével rendelkező üzletember.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik