Magyar Orvosok Szakszervezete: fiatalokkal vannak tele az intenzív osztályok

2021. március 29. 15:34

Az orvosok nem értik a nyitással kapcsolatos kommunikációt, amikor szerintük éppen szigorítani kéne.

2021. március 29. 15:34
null

Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) alelnöke volt az ATV Start vendége. 

– jelentette ki Tóth Judit. A koronavírus brit variánsával kapcsolatban azt mondta, hogy az súlyosabb tüneteket okoz a fiataloknál, illetve közöttük sokkal gyorsabban terjed, mivel még mindig túl nagy náluk a találkozások száma. 

„Miközben az orvosok látják az egészségügyi terhelést, és átélik nap mint nap, értetlenül állnak a kormány kommunikációja előtt” – tette hozzá a MOSZ alelnöke azzal kapcsolatban, hogy a kormány 2,5 millió beoltott mellett kezdene nyitást. Tóth Judit szerint inkább szigorítani kellene, sőt „ahhoz, hogy egyáltalán nyitásról lehessen beszélni, az esetszámoknak és a kórházak leterheltségének kellene csökkennie.”

A körülményekkel kapcsolatban Tóth Judit azt is hozzátette, hogy: „a katasztrófamedicina szabályai szerint mindig választani kell, hogy kinek tudják megadni a sürgős ellátást, ha egyszerre bejön 8-10 sürgős állapotú beteg. Olyat is hallott, hogy a 65-70 év felettieknek már sajnos nem tudják biztosítani az intenzíves ellátást, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.” A MOSZ alelnöke szerint

a járványt nem a kórházakban lehet megállítani, hanem járványügyi intézkedésekkel, korlátozásokkal és távolságtartással.

Kép forrása: MTI

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. március 29. 18:27
Karácsony halál"majálisa" még ezután jön! Csak remélni tudom, - bár ebben a következmény nélküli országban a remény is lassan nulla - hogy a meghírdetett "majálisa" miatt felelősségre vonják! Az is felháborító, hogy a középiskolás kisaszsonyok röhögve (ált. 7-8 is) büntetlenül sétáltatják a viszkető seggüket maszk nélkül!!!!!!!! Úgy megbüntetném a szüleiket, hogy azt is megbánnák, hogy megszülettek!
Kanóc
2021. március 29. 16:32
"Olyat is hallott, hogy" Anyád picsája.
nyugalom
2021. március 29. 16:30
Kamugeri mindent megtesz, jaratok ritkitasa, Dunapart megnyitasa, bkv - 0 fizetesemeles! Apródobrev haknizott a virussal!
zara
2021. március 29. 16:29
félelem propaganda... konkrétabban -hány 30 év alatti van intenziv osztályon? -hány 30-50 év közötti van intenziv osztályon? ilyen is csak magyarországon van h mindeki félelem-politizál ahelyett h a feladatait végezné... '65-70 év felettieknek már sajnos nem tudják biztosítani az intenzíves ellátást' a kurva anyátokat nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!