Íme a felújított Agrárminisztérium látványtervei

2021. március 24. 10:48

Nyáron indul a felújítás, az eddig elzárt központi udvart meg fogják nyitni a látogatók előtt.

2021. március 24. 10:48
null

Nyáron elkezdődhet a Földművelésügyi Minisztérium Kossuth téri épületének felújítása – írja a PestBuda. Hozzátették: a most közzétett látványterveken látható, hogy a neoreneszánsz homlokzatokat eredeti szépségükben állítják helyre. Kiderült az is, hogy az eddig elzárt központi udvart meg fogják nyitni a látogatók előtt. A palotát  Bukovics Gyula tervezte, kivitelezése ugyanúgy 1885-ben kezdődött, mint a tér túloldalán álló Országház építése, de tizenöt évvel korábban, 1887-re elkészült.

A Steindl Imre Program részeként építik át az Agrárminisztérium Kossuth téri épületét. A házat részben lebontják, majd újraépítik, csak műemléki szempontból értékes részei maradnak meg eredeti anyagukban. „A Bukovics-féle díszes neoreneszánsz homlokzatokat és az értékes belső tereket eredeti szépségükben, gazdagságukban állítják helyre” – olvashatjuk a Steindl Imre Program Facebook-oldalán.

A kivitelezés várhatóan 3 évig tart majd

A látogatók előtt eddig zárt központi belső udvart megnyitják, az irodákat pedig a visszaköltöző minisztérium dolgozói számára korszerűsítik. Mint írják, a cél a műemléki értékek hosszú távon is fenntartható megőrzése, ami csak a funkció, a használhatóság szempontjainak figyelembevételével történhet. A több mint száz éves, leromlott műszaki állapotú épület első átfogó felújítása során a kezdetektől ismert és az irodai működést nehezítő szerkezeti hibáját is korrigálni kell, ezért belső traktusainak egy részét elbontják. A felújítás tervei hamarosan elkészülnek, a kivitelezés nyáron kezdődhet és várhatóan 3 évig tart majd.

Képek forrása: Steindl Imre Program Facebook-oldala

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2021. március 24. 15:12
Nagyon jó elképzelés, mert jól illik a Kossuth tér jellegéhez. Nagyon kellett már, hogy a szörnyű,álmodern METESZ székház után, erre kevésbé sikeres épületre is sor kerüljön. Emlékszem annak idején Gyurcsány Ferenc is kinézte magának. Sőt meg is vizitálta, és valamilyen átalakításról is nyilatkozott.
Pelikánkutyája
2021. március 24. 13:15
Itt az ideje kívül, belül.
1000bocs
2021. március 24. 12:55
Jönnek majd a balos megmondóemberek, jönnek a szarból, Kísérteni és huhogni jól, Hisz minek a régmúlton töprengeni? A kocka a szép, a gödör a lyukból kiszól...
Biedermann
2021. március 24. 12:52
Kérem,ne mutassa meg ezeket a képeket senki Kerpel Fróniusnak,mert akkor nem fog így kinézni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!