Jó ütemben folytatódnak az oltások

2021. március 10. 09:01

Galgóczi Ágnes elmondta, több százezer adag oltóanyagot szállítottak ki az oltópontokra és a háziorvosokhoz.

2021. március 10. 09:01

Ütemesen és jól halad a koronavírus elleni oltás Magyarországon, a következő egy hétben is több százezren kaphatnak vakcinát – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Százezrével érkeznek a vakcinák

Galgóczi Ágnes elmondta, több százezer adag oltóanyagot szállítottak ki az oltópontokra és a háziorvosokhoz. Az utóbbiak most a 60 év feletti embereket oltják – tette hozzá.

Szólt arról is, a felmérések szerint egyre nő a vakcinák iránti bizalom, amit alátámaszt az is, hogy egyre többen regisztrálnak a vakcinainfo.gov.hu oldalon, már majdnem hárommillióan jelezték, hogy szeretnének oltást.

Áprilisig kétmillió ember beoltása a cél

Galgóczi tájékoztatása szerint a most pusztító brit vírusmutáns fertőzési rátája meghaladja a hármat, vagyis egy ember három másiknak adja tovább. A normál koronavírus fertőzési rátája kettő és három között volt. „Ebből következően sokkal több ember kerülhet kórházba és szorulhat akár intenzívosztályos kezelésre” – tette hozzá.

A főosztályvezető elmondta azt is, április elejéig szeretnének mintegy kétmillió embert beoltani, ami nagyban függ attól, hogy a védőoltások időben megérkeznek-e. Reményei szerint nyárra már nagyon sok embert olthatnak be, akár elérhetik a nyájimmunitást is.

Mint korábban megírtuk, Magyarország az uniós oltási rangsorban a harmadik helyen áll, messze felülmúlva az EU-s átlagot.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamu
2021. március 10. 11:30
stabilan nagyon szarok a halálozási adatok
ellenforradalmár
2021. március 10. 10:52
Péntek reggel 862.953 volt a beoltottak száma és ma meg 1.107.791. Ez 244.828 oltás 5 nap alatt (48.967 oltás / nap) Az ellenzék szerint az oltási rendszer összeomlott...
Marlyin
2021. március 10. 10:35
Azt nem értem, hogy Németországban pl a volt Covid fertőzöttek kaphatnak egy AstraZeneca oltást és azt így teljes értékűnek tekintik, hivatalos honlapot néztem, itt ilyen szóba sem kerül, pedig lehet, szívesebben oltatnam be magam én is. A Covid nem viselt meg, a mellekhatasoktol, és a hosszú tavuakra gondolok, nem a duzzanatra és bőrpirra, viszont tartok.
llnnhegyi
2021. március 10. 10:14
Teljesen összeomlott az aljas,gonosz DK MSZP propaganda,mely szerint az EU nem fogadja el az orosz kínai vakcina igazolásokat, utazás esetén! Elfogadják!! Ganye népség ez a két fos lelkületű DK MSZP pártok és média barátaik! Abcug Gyurcsány! Abcug DK! Abcug Kunhalmi Ágnes! Abcug MSZP! Szemetdombra velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!