Felmérés: Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021. március 22. 07:39

Bejött a parizerkampány a havi 2,4 milliót kereső Jobbik-elnöknek. Dobrev a második, Karácsonynak és Fekete-Győrnek csak a harmadik hely jutott.

2021. március 22. 07:39
null

A Závecz Research egy nem nyilvános kutatása alapján a Jobbik pártelnöke, Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt az ellenzéki térfélen – írta meg a Telex. A március 1-11. között végzett kutatásban arra a kérdése, hogy

– a válaszadók 30 százaléka Jakab Pétert választotta.

A rangsorban őt Dobrev Klára követi 28 százalékkal. Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert a válaszadók 16 százaléka választotta, akárcsak Fekete-Győr Andrást, így ők holtversenyben a harmadikok. A negyedik helyen Márki-Zay Péter áll 5 százalékkal.

Jakab Péter élre törése azért is érdekes, mert korábban a már 2018-ban is induló Karácsony Gergely számított a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek úgy, hogy még hivatalosan nem jelentette be az indulását – bár forrásaink szerint szinte biztos, hogy vállalni fogja a jelöltséget. Korábban már beszámoltunk róla, hogy komoly versengés várható az ellenzéki térfélen, és nem kizárt, hogy ez az átrendeződés fokozni fogja ezt.

Röviden megjegyzem

Az előválasztáson hat ellenzéki pártot – a Jobbikot, a DK-t, az MSZP-t, a Párbeszédet, az LMP-t és a Momentumot – tömörítő választási szövetség előválasztással készül kiválasztani a közös kormányfőjelöltjét. A megmérettetés kétfordulós lesz, a második fordulóba az első három helyen végzett jelölt juthat be.

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2021. március 22. 21:18
JÁKOB FOR PRESIDENT !!!
Farkas Piroska
2021. március 22. 21:15
JÁKOB FOR PRESIDENT !!!
Saksafar
2021. március 22. 16:40
Ez semmi mást nem bizonyít, mint azt, hogy az ellenzéki választóknak annyi eszük van, mint egy talicska apró majomnak. Erre a köpönyegforgató ökörre bíznák az országot? Ez komoly?
Rocktoberi
2021. március 22. 14:48
Ha igaz, hogy a kis bugris Jakab a legnépszerűbb a ballibsi oldalon miniszterelnök jelöltként, akkor borítékolható a moslékkoalíció választás előtti szétesése. A DK vezette moslékkoalíció nem azért vette be az összefosásba a Jobbikot, hogy ők adják a miniszterelnök jelöltet. Ha Jákob nyeri az előválasztást, akkor érdekes események várhatók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!